Jurišič po sodelovanju z Zavcem pripravljen na Rusa

print screen

Najboljšega slovenskega MMA borca Uroša Jurišiča samo še nekaj ur loči od debija za najmočnejšo evropsko organizacijo KSW. Njegov prvi nasprotnik bo prav tako neporaženi Rus Šamil Musaev.

Uroš Jurišič je dobil vseh 11 dosedanjih profesionalnih dvobojev, od tega 10 predčasno. S popolnim razmerjem zmag in porazov se lahko pohvali tudi Šamil Musaev – 13 zmag (10 predčasno) brez poraza. “Pričakujem dobro borbo, pripravljen sem za doslej najtežji obračun,” je pred debijem v KSW-ju za Delo dejal Jurišič, ki na lestvicah v velterski kategoriji kotira vse višje: “Šamil je kakovosten borec, ki zna dobro držati razdaljo v borbi stoje. Ima več nevarnih udarcev, njegova glavna orožja za nokavt pa naj bi bili nožni in ročni udarci iz obrata. Ker daljših izmenjav ne mara, poskuša nemalokrat zrušiti tekmeca. Ima še veliko akcij, ki jih rad počne, na vse pa sem se s svojimi trenerji odlično pripravil, tako da zame v soboto ne bo prišla v poštev nič drugega kot zmaga.”

Jurišič je glavnino priprav opravil v Sloveniji in Srbiji. “Telesno pripravljenost sem krepil z Anžetom Mačkom, borbo stoje pilil z Mouradom Derbalom in Juretom Cesarjem, v parterju s fanti iz Gracie Barre, Carlosove šole brazilskega džudžica, mešane borilne športe pa s Tomislavom Šudetom in našimi profesionalnimi borci v T’n’T Gymu,” je potek priprav opisal Jurišič, ki je del treningov opravil tudi na Ptuju pod budnim očesom našega najboljšega boksarja vseh časov Dejana Zavca. “Name je naredil velik vtis s poznanjem športne psihologije, s tem, kako je prebral mene, in samimi treningi. Za zdaj sva na začetku sodelovanja, opravila sva nekaj treningov, na katerih sem spariral z boksarjema Aljažem Venkom in Denisom Lazarjem. Z Dejanovo pomočjo sem izostril nekaj stvari, izboljšal kondicijo, da sem bil pripravljen za odhod v tujino,” je dejal Jurišič, ki je treniral tudi v Novem Sadu: “Tamkajšnje treninge in vse okoli njih mi je organiziral Bojan Mihajlović, glavni trener Family Fight Teama in bivši borec v UFC, ki me je izjemno navdušil. Bil sem prijetno presenečen nad kakovostjo priprav in partnerjev za sparing. Verjamem, da se bo najino sodelovanje izkazalo za uspeh.”

Vodilni možje KSW-ja so Jurišiču v primeru zmage obljubili obračun za naslov prvaka. Trenutno se z nazivom najboljšega v velterski kategoriji ponaša Hrvat Robert Soldić, katerega Jurišič “lovi” že nekaj časa …