Lepši časi pred Hrvatom? Kmalu napad na naslov

SK Fight 19. Sep 202221:34 0 komentarjev
Filip Hrgović
Foto: Guliver Image

"Glavni produkt" slovitega boksarskega promotorja Eddieja Hearna je nedvomno Anthony Joshua, lastnik Matchrooma pa veliko stavi tudi na Hrvata Filipa Hrgovića.

Filip Hrgović si je z nedavno zmago proti Zhileiju Zhangu v Savdski Arabiji po sodniški odločitvi zagotovil status obveznega izzivalca za IBF (trenutno je prvak Oleksander Usyk) naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji.

El Animal kljub temu ni bil zadovoljen s prikazanim v Džedi, s čimer se je strinjal tudi njegov promotor Eddie Hearn. Slednji sicer poudarja, da bi Hrgović po zaslugi nekoliko manj prepričljivega nastopa proti Kitajcu lahko celo pridobil, saj so pred tem številni boksarji zavrnili borbo z njim, ker so ga imeli za nevarnega nasprotnika, ob tem z zmago ne bi veliko pridobili, v primeru poraza pa bi tvegali marsikaj. Od trenutka, ko je Hrgović postal obvezni izzivalec, se je, tako Hearn, situacija postavila na glavo.

“Mislim, da Hrgović ni boksal ravno najbolje. Nažalost je njegov oče pred kratkim preminil. Ne vem, ali je to imelo posledice na njegove priprave. Toda tudi Zhang je podcenjen. On je dober in ogromen borec, velik tip. Pred borbo je imel 126 kilogramov. Cenim Filipa Hrgovića. Mislim, da je on neverjeten borec. Toda veste, kaj so rekli naši nasprotniki, bratje Sauerland. Ostali boksarji bodo sedaj morda želeli boksari proti Filipu, saj se pred tem nihče ni želel boriti. Verjemite mi, nikoli se nihče ni želel boriti proti njemu,” je dejal Hearn.

Lastnik Matchrooma je razkril tudi nekaj načrtov Hrgovića za prihodnost: “Hrgović je sedaj obvezen izzivalec Oleksandru Usyku. Ko se bo kolut IBF zavrtel, kar se bo verjetno zgodilo po dveh borbah, bo imel Hrgović do takrat še eno borbo, nato pa bo čakal napad na naslov svetovnega prvaka. Naslednjič bo veliko boljši.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!