Fury vs. Joshua: Vzemi ali pusti

SK Fight 16. Sep 20228:48 0 komentarjev
Anthony Joshua
Foto: xAlanxStanfordx

Tyson Fury in Anthony Joshua sta še korak bližje srečanju v ringu. Do epskega "Dvoboja za Britanijo" naj bi prišlo 3. decembra v Cardiffu.

Tyson Fury je po zmagi proti Dillianu Whyteu napovedal konec športne poti, a hitro se je izkazalo, da je to račun brez krčmarja.

Sprva se je kot njegov naslednji nasprotnik omenjal Oleksander Usyk, vmes pa so močno narasle delnice Anthonyja Joshue in to kljub drugemu zaporednemu porazu proti Ukrajincu. A v svetu boksa se stvari pogosto razpletejo ravno nasprotno od pričakovanj.

“Dvoboj za Britanijo” bo Furyju brez dvoma prinesel več denarja, čeprav bi v primeru zmage proti Usyku postal prvi absolutni svetovni prvak težke kategorije po Lennoxu Lewisu. Do borbe med svetovnim prvakom po verziji WBC in Joshuo naj bi prišlo 3. decembra na Principality stadionu v Cardiffu. Po informacijah iz Otoka bodo dobiček delili 60:40 v korist Furyja, medtem ko naj bi se v primeru povratnega dvoboja (ena od klavzul v pogodbi) razmerje izenačilo na 50:50.

Nismo bili zadovoljni

“Iskreno nismi bili zadovoljni s pogoji, ki smo jih dobili za Joshuo. Toda druga stran ni bila pripravljena za pogovore. To je bil položaj vzemi ali pusti. Sprejeli smo, ker nas tukaj ne zanima denar, temveč športni aspekt oziroma priložnost, da Joshua znova pride do vrha,” je menedžer Joshue Eddie Hearn vse prej kot zadovoljen s ponujenim.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!