Usyk: Fury je navijače prikrajšal za zgodovino

SK Fight 16. Sep 202221:41 0 komentarjev
Oleksandr Usyk
Foto: AP Photo/Hassan Ammar via Guliverimage

Oleksandr Usyk je bil po drugi zaporedni zmagi proti Anthonyju Joshui na vrhu sveta in tik pred tem, da se v prihodnosti sreča še s Tysonom Furyjem, toda skrivnostni svet boksa je imel še enkrat več svoje načrte.

Po drugi zmagi Oleksandra Usyka proti Anthonyju Joshui so vsi pričakovali, da se bo Ukrajinec v bližnji prihodnosti s Tysonom Furyjem pomeril za naslov absolutnega svetovnega prvaka v težki kategoriji.

Vsaj za zdaj bomo morali še malce počakati na naslednika Lennoxa Lewisa, saj bo Fury 3. decembra naslov svetovnega prvaka po verziji WBC branil proti svojemu rojaku Joshui, Usyk pa bo moral še malce počakati.

“Nimam veliko povedati glede dvoboja Furyja in Joshue. Ne zanima me, ker Fury želi borbo z nekom drugim. Moja ekipa dela na temu, da se kmalu vrnem v ring,” je dejal svetovni prvak po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO.

Ukrajinec meni, da je Fury z odločitvijo, da se pomeri z Joshuo, naredil napako. “Vsem ljubiteljem boksa ne bo ponudil priložnosti, da gledajo eno od najboljših borb v zgodovini. To je njegova napaka, ne moja. Naj se bori s komerkoli. Iz športnega stališča seveda ni dobro, kar počne, toda to je njegova izbira,” je dodal Usyk.

Po informacijah iz njegove ekipe bi njegov naslednji nasprotnik utegnil biti nekdanji svetovni prvak Deontay Wilder.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!