Levinja je nazaj: Zmagala bi prej, a se je igrala s hrano

SK Fight 31. Jul 202212:03 > 12:05 0 komentarjev
Amanda Nunes je odpihnila ameriško rivalko. Foto: Guliverimage

Izjemna MMA borka Amanda Nunes se je na UFC 277 v Dallasa odkupila Američanki Julianni Peni za nepričakovan decembrski poraz v Las Vegasu in si v velikem slogu povrnila status dvojne UFC prvakinje.

Potem ko je venezuelska lisička, Pena ima namreč venezuelske korenine, decembra lani v Las Vegasa šokirala borilni svet, se 34-letna Brazilka vrača na prestol.

Po dominantni predstavi je zanesljivo slavila po točkah in si na veličasten način povrnila status dvojne UFC prvakinje. Pasu za najboljši v peresni kategoriji je zdaj vrnila tudi tistega v bantamski. Zdelo se je, da bi lahko dvoboj zaključila že prej, a brazilska levinja se je odločila, da se bo malce poigrala s svojo hrano.

Pokazala, da je imela decembra le slab dan

“Vedela sem, kako trda nasprotnica je, a lahko bi jo dokončala prej, a želel sem iti z njo pet rund, da dokažem, da sem boljša od nje,” je po vrnitvi na prestol povedala Brazilka.

“Dokazala sem, da je imela srečo. Postala je prvakinja, imela je svojih pet minut slave, a njej čas je zdaj potekel,” je še dodala.

Foto: Guliverimage

Pena morala na plastično operacijo

Pena jo je med dvobojem močno skupila, kri je lila na vse strani, šef UFC Dana White je po dvoboju tudi potrdil, da bo potrebovala tudi plastično operacijo.

“Julianni manjka dobršen kos kože na čelu. Potrebovala bo plastično operacijo in kar nekaj časa, da se pozdravi. Močno jo je skupila, v prvih dveh rundah je bil pet ali šest nokdavnov. Bila je dobro načeta. Zdaj potrebuje čas za okrevanje, potem pa bomo videli, kako naprej,” je povedal.

Nunesova je dobila že svoj 10. dvoboj za naslov UFC-prvakinje, kar jo uvršča med najboljše borce v največji MMA organizaciji na svetu. Vodilni je s 14. zmagami v borbi za naslov Jon Jones.