Mike Tyson se vrača v boksarski ring

SK Fight 7. Mar 202417:10 1 komentar
Mike Tyson
Foto: Profimedia

Mike Tyson se bo letos poleti v boksarskem dvoboju nepričakovano pomeril z Jakom Paulom, datum in kraj dvoboja pa sta že določena.

Dvoboj bo na sporedu 20. julija na stadionu AT&T, ki sprejme 80.000 gledalcev in kjer svoje domače tekme igra ekipa Dallas Cowboys. Spopad bo prenašal Netflix, kar bo prvi prenos dogodka iz borilnih športov na tej platformi.

“Jake Paul proti Miku Tysonu je sanjski dvoboj, ki se zgodi enkrat v življenju, in pričakujem, da bo to najbolj gledan boksarski dogodek v sodobni boksarski zgodovini,” je v izjavi dejal soustanovitelj podjetja Most Valuable Promotions Nakisa Bidarian.

Paul je boj potrdil z objavo fotografije dogodka na omrežju X, kjer je zapisal: “Promocija, promocija, promocija, promocija, če sem iskren, tega ne potrebujem. Največji dvoboj 21. stoletja, na največjem stadionu NFL v ZDA, v neposrednem prenosu, na največji platformi za prenos na svetu … to je način MVP.”

“Moj cilj je postati svetovni prvak, zdaj pa imam priložnost, da se dokažem proti največjemu svetovnemu prvaku v težki kategoriji, najbolj hudemu človeku na planetu in najnevarnejšemu boksarju vseh časov. Čas je, da železnega Mika uspavam,” je še dodal Paul.

Tudi Tyson je potrdil dvoboj s precej krajšo izjavo, in sicer je objavil fotografijo istega plakata s pripisom: “Podpisala sva pogodbo.”

Med 57-letnim Tysonom in 27-letnim Paulom, je velika starostna razlika.

Tyson se ni boril od leta 2020, ko je v ekshibicijskem boksarskem dvoboju remiziral z drugim legendarnim boksarjem Royem Jonesom mlajšim.

Zadnji profesionalni dvoboj sega v leto 2005, ko se je pomeril proti Kevinu McBridgeu, nato pa je obesil rokavice na klin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje