Nadaljuje se drama, Red Bull se je odločil za suspenz

Avtomoto 7. Mar 202415:40 0 komentarjev
Christian Horner
Foto: Profimedia

Medtem ko so že zabrneli motorji na stezi v Džedi, ki bo v soboto gostila drugo dirko nove sezone formule ena, se v najboljši ekipi zadnjih let še naprej soočajo z nemiri. Vodstvo Red Bulla je suspendiralo zaposleno, ki je proti šefu Christianu Hornerju vložila pritožbo.

Potem ko je neodvisna preiskava, ki jo je naročil Red Bull, ovrgla obtožbe proti Christianu Hornerju in ga oprala krivde, se drama v karavani F1 nadaljuje. Najprej je na račune številnih novinarjev in vseh šefov ekip prišla spletna pošta z dokazi o spornem početju prvega moža Red Bull Racing, ki naj bi zaposleni pošiljal neprimerna sporočila.

Nato se je v zadevo vpletel Jos Verstappen, oče svetovnega prvaka Maxa Verstappna, in z izjavami, da ekipi grozi razpad, če bo del nje ostal 50-letni Britanec, vnesel dodaten nemir. Hitro so se pojavile celo špekulacije, da bi se lahko Max že leta 2025 preselil k Mercedesu.

Zaposlena, ki je vložila pritožbo, suspendirana

Zdaj je za novo poglavje afere poskrbel Red Bull, potem ko je v javnost prišla informacija, da je bila ženska, ki je Hornerja obtožila neprimernega vedenja, suspendirana, poroča Sky Sports.

Okoli celotne situacije ostaja ogromno nepojasnjenega. Horner je zavrnil komentiranje omenjene spletne pošte in ni želel ne potrditi in ne ovreči pristnosti dokaznega gradiva. Red Bull ne želi izdati imena odvetnika, ki je vodil neodvisno preiskavo, prav tako zavrača vsakršno dodatno pojasnilo, sporočil je le, da ima zaposlena možnost pritožbe na izsledke preiskave.

Vse kaže, da se bo drama v garaži avstrijskega moštva nadaljevala, medtem ko se Max ne pusti zmotiti. Zlahka je dobil uvodno dirko v Bahrajnu in nadaljeval tam, kjer je končal lansko sezono. Tudi na uvodnem treningu v Savdski Arabiji je bil najhitrejši.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!