Miočić podprl nekdanjega prvaka

SK Fight 3. Feb 202315:56
Stipe Miocic Francis Ngannou
Foto: AP Photo/Gregory Payan

Po več mesecev trajajočem medijskem obračunavanju s predsednikom UFC-ja Dano Whitom, se je prvak Francis Ngannou odločil zapustiti oktagon in tako pošteno zapletel zadeve v težki kategoriji.

Kje bo športno pot nadaljeval Francis Ngannou, še ni znano, zato pa že nekaj časa vemo, da se bosta za izpraznjeno mesto prvaka težke kategorije pomerila Ciryl Gane in nekdanji prvak poltežke kategorije Jon Jones.

Številni ljubitelji MMA-ja so v borbi za naslov pričakovali tudi nekdanjega prvaka Stipeta Miočića, ki bo očitno moral še nekoliko počakati na novo priložnost.

Američan s koreninami iz hrvaškega otoka Pag je nedavno komentiral zadnje dogodke in razkril, da ga odhod Ngannouja ni preveč presenetil.

“Razumem ga. Preteklo bo še veliko časa, preden se bo kaj spremenilo. Ngannou je poskušal podtakniti spremembe, toda minilo bo še veliko časa, preden se res kaj zgodi. Rad bi, da ostane, ker se želim še enkrat boriti proti njemu. Toda on dela tisto, kar je najbolje za njega in njegovo družino. Želim mu vse najboljše in nadejam se, da bo uspel,” je dejal Miočić.

Glede na to, da tako Miočić kot Ngannou veljata za odlična boksarja, nekdanji prvak ne želi izključiti možnosti za morebitni obračun v boksu.

“To bi bilo fantastično. Jaz imam zelo rad boks,” je bil kratek, a jasen Miočić.

Komentari

Vaš komentar