Ngannou pričakoval, da bo UFC izpolnil vsaj eno zahtevo

SK Fight 20. Jan 202314:10 0 komentarjev
Francis Ngannou Ciryl Gane
Foto: xDaltonxHammx

Donedavni vladar težke kategorije v UFC-ju Francis Ngannou je po slovesu od oktagona gostoval v priljubljeni oddaji The MMA Hour, ki jo vodi Ariel Helwani.

Potem ko UFC ni želel sprejeti njegovih zahtev, je Francis Ngannou uresničil napovedi in sprejel odločitev, da z največjo svetovno MMA organizacijo pogodbe ne podaljša.

Kamerunec je med gostovanjem v The MMA Hour razkril, kakšne so bile njegove zahteve, da ostane del UFC-ja.

“Pričakoval sem, da bodo izpolnili vsaj eno ali dve moji zahtevi. Želel sem pravice za sponzorje, saj to ni mogoče. Niso mi dali zdravstvenega zavarovanja. Želel sem odvetnika, ki bi zastopal borce, tudi tega mi niso mogli izpolniti. Naj vedo, kaj nam manjka,” je pojasnil Ngannou in dodal: “Veliko sem zahteval in nisem pričakoval, da bodo vse izpolnili. Želel sem, da vsaj razmislijo o tem.”

Ngannou v primeru, da bi se odločil podljšati pogodbo, še zdaleč vsega ne bi imel v svojih rokah.

To se ne bo zgodilo

“Ostal bi brez vseh pravic in moči, ker bi vse dal njim. Videl sem, kaj se zgodi, ko začnejo izkoriščati to moč, nisem želel tudi sam iti skozi vse skupaj,” je nadaljeval Kamrunec in se dopolnil: “Trenutno zdravstveno zavarovanje za mene ni težave, vendar je za tiste borce, ki so na dnu lestvice. Oni si ne morejo privoščiti zavarovanja. Tudi jaz sem bil tam, kjer so oni, to nosim v srcu. Ko smo govorili o plači, sem imel občutek, kot da so mi v obraz vrgli šop bankovcev. Kot bi rekli – vzemi denar in bodi tiho, a se to ne bo zgodilo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!