Ngannou po stopinjah Muhammada Alija?

SK Fight 19. Maj 202311:15 0 komentarjev
Francis Ngannou
Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Nekdanji UFC prvak v težki kategoriji Francis Ngannou se želi pred debijem v organizaciji PFL, s katero je podpisal najdonosnejšo pogodbo v zgodovini MMA-ja, preizkusiti tudi v profesionalnem boksu.

Debi Francisa Ngannouja v PFL-ju lahko pričakujemo sredi naslednjega leta v novoustanovljeni kategoriji Superfight PPV, ki zmagovalcu prinaša milijon ameriških dolarjev denarne nagrade, a to ne pomeni, da bo potrebno čakati še leto dni, preden bomo Kamerunca znova videli na delu. Ngannou je že v času sodelovanja z UFC-jem večkrat izrazil željo po nastopu v boksarkem dvoboju in zdi se, da se mu bo želja le uresničila.

Že dalj časa je njegova velika želja dvoboj proti svetovnemu prvaku po verziji WBC Tysonu Furyju, nič ne bi imel proti niti proti obračunu z Deontayjem Wilderjem, vseeno pa se v tem trenutku najbolj realna zdi tretja možnost, ki sliši na ime Anthony Joshua.

“Pogovarjali smo se z Deontayjem Wilderjem, toda rad bi boksal proti Anthonyju Joshui,” je svoje želje razkril Ngannou in dodal: “Eddie Hearn je seznanjen s tem in v kolikor nam uspe borbo organizirati v Afriki, bi šlo za velik dvoboj. Joshua bi bil navdušen. V Afriki je bilo v preteklosti nekaj legendarnih borb.”

Spomnimo, da je v nekih drugih časih v Afriki boksal tudi “največji” Muhammad Ali. Eden najboljših boksarjev vseh časov je leta 1974 v pravi boksarski poslastici, ki se je v zgodovino zapisala pod imenom The Rumble in the Jungle, v takratnem Zairu (danes Kongo) poskrbel za prvi poraz Georga Foremana in znova postal svetovni prvak, njun obračun pa je po vseh merilih porušil številne rekorde.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!