Brez presenečenja: Ngannou se seli v PFL

SK Fight 16. Maj 202313:37 0 komentarjev
Francis Ngannou
Foto: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire

Po dolgem čakanju je nekdanji UFC prvak v težki kategoriji Fancis Ngannou le sprejel odločitev, kje bo nadaljeval svojo kariero. Kamerunski zvezdnik se je po pričakovanju pridružil organizaciji PFL, katere del je tudi najboljši slovenski borec Jakob Nedoh.

Francis Ngannou vse od konca leta 2022 ni več del UFC-ja, ki ga je zapustil zaradi različnih razlogov.

V prvi vrsti je Kamerunec zase in za stanovske kolege želel večjo denarno pogačo, večkrat pa je omenjal tudi “enakovrednost” in predvsem večji vpliv pri sprejemanju odločitve, kdaj in kje bo znova stopil v oktagon.

Potem ko so pogovori z Bellatorjem, ONE Championshipom in BFKC padli v vodo, so več kot očitno največjo željo za njegov podpis pokazali pri PFL-ju. “Naj povem tako. S PFL sem v dogovoru, kot mi ga še nihče do sedaj ni ponudil. Minulih nekaj mesecev je bilo zanimivih in sedaj sem zelo navdušen, ker sem podpisal za PFL in tudi oni so mi ponudili vse, kar sem pričakoval,” je svojo odločitev komentiral Ngannou.

Debi šele sredi leta 2024

Še nekaj dodatnih informacij je razkril novinar Ariel Helwani. Kot je zapisal na Twitterju, bo Ngannou med vodilnimi ljudmi PFL-ja za področje Afrike, ob tem pa bo vključen tudi v delo odbora za pravice borcev. Debi Ngannouja za PFL lahko pričakujemo v sredini naslednjega leta v novo ustanovljeni Super-Fight PPV diviziji, vendar ime nasprotnika in točen datum še nista znana.

Pred debijem za PFL, tako Helwani, naj bi Ngannouja čakal tudi odmeven boksarski dvoboj (proti Tysonu Furyju ali Deontayju Wilderju?), a bo potrebno na dodatne podrobnosti in informacije še nekoliko počakati.