Odpovedana borba med Miočićem in Jonesom

SK Fight 25. Okt 202311:37 0 komentarjev
Jon Jones
Foto: xLouisxGrassex/xSPPx

Predsednik UFC-ja Dana White je sporočil, da je težko pričakovana borba za naslov UFC prvaka v težki kategoriji med Stipetom Miočićem in Jonom Jonesom, ki bi morala biti na sporedu 11. novembra na UFC 295, odpovedana.

Kot je še razkril Dana White, se razlog skriva v poškodbi Jona Jonesa. Američan si je na treningu poškodoval tetivo v ramenu, kar pomeni, da ga čaka operacija in osem mesecev rehabilitacije.

UFC je sicer samo 24 ur pred šokantno novico objavil video napovednik za UFC 295, na katerem bi se morala pomeriti Stipe Miočić in Jones, a bo potrebno na spopad morda celo dveh najboljših borcev poltežke in težke kategorije v zgodovini najmočnejše svetovne MMA organizacije še nekoliko počakati.

Miočić “počistil” težko, Jones pa poltežko kategorijo

Miočić je rekorder težke kategorije po številu uspešnih obramb naslov in zmag v obračunih za naslov. Američan s koreninami na hrvaškem otoku Pag je prvič postal prvak leta 2016, ko je premagal Fabricia Werduma, nato pa po vrsti trikrat uspešno branil naslov prvaka (Alistair Overeem, Junior dos Santos in Francis Ngannou). Leta 2018 je izgubil naslov prvaka v prvi od treh borb z Danielom Cormierjem, kateremu se je nato hitro maščeval za poraz, kasneje pa ga premagal še enkrat. Miočićev zadnji nastop v oktagonu datira v marec leta 2021, ko je v drugem obračunu izgubil proti Ngannoju (nokavt) in ostal brez naslova.

Jones ima na drugi strani še za odtenek boljšo statistiko, saj je edini poraz v karieri doživel leta 2009. Vse od leta 2011 do 2020 je bil nesporni vladar poltežke kategorije, marca letos pa je z zanesljivo zmago proti Cyrilu Ganeju postal prvak težke kategorije.

Po besedah White se bosta po poškodbi Jonesa v glavni borbi večera na UFC 295 sedaj pomerila Jiri Prochazka in Alex Pereira, medtem ko se bosta v co-main eventu Tom Aspinall in Sergei Pavlovich udarila za naslov začasnega (interim) prvaka težke kategorije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!