Odštevanje je končano: Nedoh začenja lov na milijon dolarjev

SK Fight 12. Apr 202410:41 0 komentarjev
Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: Jose Peñuela (Ymir)

V noči na soboto bo najboljši slovenski MMA borec Jakob Nedoh v Las Vegasu začel lov na milijon ameriških dolarjev. Gorila turnir v poltežki kategoriji začenja proti Turkmenistancu Dovletdžanu Jagšimuradovu.

Po zmagi na evropskem turnirju PFL, ko je Jakob Nedoh po vrsti odpihnil Riccarda Nosiglio, Anthonyja Salamoneja in Simeona Powella, je pred Koprčanom nov izziv – nastop na glavnem turnirju, ki vsakemu zmagovalcu v svoji kategoriji na koncu prinese milijon ameriških dolarjev nagrade.

Pot do bogate denarne nagrade in večne slave bo vse prej kot preprosta, a član ljubljanskega TnT Gyma verjame, da lahko naredi še korak naprej in še enkrat več navduši svoje navijače in celotno MMA javnost. Prvi nasprotnik Koprčana bo izkušeni Turkmenistanec Dovletdžan Jagšimuradov, za katerega bo to prvi nastop pod okriljem PFL.

Za Jagšimuradova bo to 30. nastop, medtem ko bo Nedoh v Las Vegasu vpisal svoj jubilejni deseti nastop. Tako 34-letni Turkmenistanec kot sedem let mlajši Slovenec zelo samozavestna pričakujeta borbo. Za Nedoha bo to prvi nastop po zmagi na evropskem turnirju, Jagšimuradov pa je v zadnjem času prav tako nanizal nekaj odličnih rezultatov in bo lovil četrto zaporedno, skupno pa svojo 22. zmago med profesionalci.

Ob Turkmenistancu in Slovencu so v igri za zmago na turnirju poltežke kategorije, ki ga skupno sestavlja šest dogodkov, še branilec naslova Impa Kasanganay, Alex Polizzi, Antonio Carlos, Josh Silver, Sadibou Sy, Rob Wilkinson, Simon Biyong, Tom Brees in Phil Davis.

Nedoh je skupaj s svojim trenerjem Tomijem Šudetom že na “kraju zločina” in sodeč po videnem (Jakob in Tomi o svojih občutkih v zgornjem videu od 4:05 naprej) odlično razpoložen čaka na začetek novega uspešnega poglavja slovenskega MMA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!