Samozavestni Usyk: Ni vprašanje, ali bom zmagal, temveč kdaj

SK Fight 29. Dec 20239:25 0 komentarjev
Usik in Fury. Foto: Profimedia

Ukrajinski boksarski šampion Oleksandr Usyk ne dvomi, da bo on prvi boksar po legendarnem Lennoxu Lewisu, ki bo postal absolutni vladar težke kategorije.

Dolgo pričakovani obračun med Oleksandrom Usykom (svetovni prvak po verzijah WBA, IBF in WBO) in Tysonom Furyjem (WBC) načrtovan za sredino februarja bo ponudil prvega boksarja, ki bo pod eno streho združil vse najpomembnejše naslove v težki kategoriji po letu 1999 in Lennoxu Lewisu.

“Ni vprašanje, ali bom zmagal, temveč kdaj. Preden zaspim, si samega sebe predstavljam v ringu, roke imam vselej v gardu. Enostavno je, ne dvomim v zmago,” je Usyk poln samozavesti: “Prišel sem v glavo Furyja. On ne razmišlja več o meni, temveč o zajcu (izraz, ki ga Fury v slabšalnem kontekstu uporablja za Usyka).”

Ukrajinski šampion je uspešno kariero začel v kategoriji cruiser (do 91 kg), kjer ni imel prave konkurence, kariero pa je več kot uspešno nadaljeval tudi med težkaši. Olimpijski prvak iz Londona v profesionalni karieri še ne pozna poraza – 21 zmag (14 s KO) na 21 dvobojih.

Tudi Fury, ki je v zadnjem nastopu po neprepričljivi predstavi premagal nekdanjega UFC prvaka Francisa Ngannouja, še ni okusil grenkobe poraza – 35 zmag (25 s KO), en neodločen rezultat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!