Zmagovita vrnitev Uroša Jurišiča

SK Fight 16. Dec 202314:40 0 komentarjev
Uroš Jurišič Foto: Lucas Noonan

Slovenski MMA borec Uroš Jurišič se je po skoraj treh letih premora vrnil v kletko. Na tekmovanju SBC 48 v Odžacih v Srbiji je v svojem debitantskem nastopu v borbi brez rokavic (bare knuckle) v prvi rundi porazil brazilskega borca Jhonnyja Carlosa.

Uroš Jurišič je v borbo večera v Odžacih proti Brazilcu začel v svojem slogu. Nemudoma je Carlosa z nokdavnom poslal na zadnjo plat, borbe pa je bilo konec po sodniški prekinitvi, ko si je 35-letni Brazilec poškodoval roko in ni mogel več nadaljevati.

Jurišič se je tako po skoraj triletni pavzi zmagovito vrnil v kletko. Urke se je nazadnje boril pod okriljem poljske organizacije KSW, ko je v tistem kontroverznem dvoboju, ki se po bitki razvil tudi v hud pretep obeh taborov, po soglasni sodniški odločitvi klonil proti ruskemu borcu Šamilu Musajevu.

Njegovi največji uspehi so sicer zmaga v Titanu FC, ko je v borbi za šampionski pas v velterski kategoriji premagal Joseja Caseresa, leta 2020 pa je navdušil tudi s spektakularno zmago v Bellatorju proti Walterju Gahadzi. Jurišić je v MMA na 12 dvobojih zabeležil 11 zmag in poraz, zdaj pa je prvo zmago dosegel tudi v borbah brez rokavic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!