Svet se čudi surovi moči Hrvata: Soldić “umoril” legendo

Drugi športi 19. Dec 20219:17 > 11:41 0 komentarjev
Hrvaški borec Roberto Soldić je zdaj vladar velterske in srednje kategorije v KSW. Pod okriljem poljske organizacije na devetih dvobojih izgubil le enkrat. Foto: KSW

Najboljši hrvaški MMA borec Roberto Soldić je izjemen postal dvojni KSW prvak. Po pasu za najboljšega v velterski kategoriji je postal prvak tudi v srednji kategoriji. Z brutalnim nokavtom je onesvestil Čečena s poljskim državljanstvom Mameda Khalidova.

Hrvaški Robocop je v soboto v poljskih Gliwicah pokazal, da velja za enega najboljših evropskih MMA borcev in da z njim ni dobro češenj zobati. Potem ko je več let kraljeval v velterju, je zdaj postal najboljši tudi v srednji težnostni kategoriji.

Konec je bilo v drugi rundi:

V borbi večera KSW 65 z 42-letno legendo KSW je začel počasi, Čečen, ki velja za poljsko legendo, ga je prvi rundi tudi zrušil, a zgodilo se ni nič pretresljivega. Drugače je bilo v drugi rundi, ko je Hrvat najprej nenamerno kar 16 let starejšega nasprotnika nenamerno zadel v mednožje, prvak pa se je nato spustil v dir z mlajšim tekmecem, kar se je izkazalo za hudo napako.

Mamedov je tako hudo še ni skupil:

Robocop je prvaka dobro minuto pred koncem druge runde zadel z levim krošejem, nato pa ga dokončal še z dvema zverinskim udarcema “s kladivom”. Hrvat je dvignil roke, Čečena pa so obkrožili zdravniki, tako težek poraz v svoji dolgi  in bogati karieri še ni doživel. To je bil njegov šele osmi poraz na 43. borbi, samo eno je izgubil s tehničnim nokavtom – svojo prvo med profesionalci že davnega leta 2004.

Čestital mu je tudi Rakić

“Najstrašnejši borec na planetu,” so ob zmagi zapisali pri največji evropski MMA organizaciji, njegovi izjemni zmagi pa se čudijo povsod po svetu. “Dobesedno ga je ‘umoril’,” je zapisal eden, čestitke na Hrvatov račun pa so prišle tudi s strani srbskega zvezdnika v UFC Aleksandarja Rakića: “Kakšna predstava, kakšna zver.”

Soldić ekipni kolega Musaeva

Sodlića je slovenska javnost malce bolje spoznala v povezavi z slovenskim borcem Urošem Jurišičem. Sploh pred tisto borbo januarja letos s Šamilom Musaevom, ki je Hrvatov klubski kolega. Borec iz Dagestana je bil takrat v Lodžu po točkah boljši od slovenskega borca, po razglasitvi pa je prišlo celo do pretepa obeh kotov. Musaevu, ki je začel pretep, je KSW vzel 50-odstotkov honorarja, Jurišiču pa 30. Denar je poljska organizacija podarila v dobrodelne namene.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!