V živo na SK: Fury brani naslov svetovnega prvaka

SK Fight 29. Nov 20227:29
Tyson Fury
Foto: xMattxDavies/Pximagesx

Britanski boksar Tyson Fury, aktualni svetovni prvak težke kategorije po verziji WBC, bo naslov naslednjič branil v soboto na stadionu Tottenhama v Londonu. Njegov nasprotnik bo še tretjič v karieri izkušeni rojak Derek Chisora.

Za 34-letnika iz Manchestra bo to tretja obramba naslova svetovnega prvaka.

Naslov je osvojil leta 2020, ko je nokavtiral Deontayja Wilderja, nato pa ga ubranil v povratni borbi z “Bronastim bombarderjem” in dvobojem s še enim Britancem – Dillianom Whytom. Slednjega je letošnjega aprila na prepolnem Wembleyju nokavtiral v šesti rundi s spektakularnim aperkatom.

Tyson Fury je v preteklosti že dvakrat premagal Dereka Chisoro.

Prvič je Fury zmagal leta 2011 na Wembleyju po sodniški odločitvi in poskrbel za prvi poraz Chisore v karieri. Drugič sta se Britanca pomerila leta 2014, znova v Londonu, ko Chisora po koncu desete runde ni bil več zmožen nadaljevati borbe.

Zadnje dejanje trilogije

V soboto bo trilogija Fury – Chisora doživela sklepno dejanje, aktualni prvak pa je po pričakovanjih gromozanski favorit. Kar 206 centimetrov visoki Fury v karieri še ni okusil grenkobe poraza – ob neodločenem rezultatu v prvi borbi proti Wilderju je nanizal osupljivih 32 zmag (23 s KO).

Sobotni prenos boksarskega spektakla iz Otoka se bo na SK 2 začel ob 19:00. Po napovedih naj bi se glavna borba začela okoli 22:00 ure po srednjevropskem času.

Chisora proti Pulevu popravil vtis

Na drugi strani Chisora, boksar rojen v Zimbabveju, še zdaleč nima tako navdušujočega razmerja zmag in porazov. Zbral je 33 zmag (23 s KO) in 12 porazov (12 s KO). Na zadnjih štirih dvobojih je doživel tri poraze, vendar v vseh treh primerih proti favoriziranim nasprotnikom pustil dober vtis. Enkrat ga je po sodniški odločitvi premagal aktualni svetovni prvak po verzijah WBA, WBO in IBF Oleksander Usyk, dvakrat pa je bil po točkah boljši Joseph Parker. Chisora je vtis nekoliko popravil poleti, ko je premagal Bolgara Kubrata Puleva.

V ustih ostal grenak priokus

Čeprav bodo ljubitelji boksa lahko uživali v dejstvu, da bodo vsaj še enkrat lahko uživali v predstavi morda celo najboljšega boksarja težke kategorije v 21. stoletju, ostaja grenak priokus, saj je bila za december prvenstveno načrtovana borba med Furyjem in Anthonyjem Joshuo. Obračun je na koncu padel v vodo in promocijski hiši Top Rank in Queensberry, ki zastopata WBC prvaka, sta hitro našli zamenjavo, vseeno pa se zdi, da je trenutna razlika v kvaliteti v (pre)veliki meri na strani Furyja.

Kdaj Fury vs. Usyk?

Predvsem nepristranski boksarski navdušenci tako še naprej čakajo na borbo med Furyjem in Usykom, ki imata trenutno v lasti vse štiri najpomembnejše svetovne naslove. Morebitni obračun med Britancem in Ukrajincem bi svetu boksa “podaril” prvega absolutnega vladarja težke kategorije po Lennoxu Lewisu.

Da bodo gledalci primerno ogreti dočakali osrednji dogodek večera, bosta pred tem poskrbela mladi nokavter Daniel Dubois (18-1, 17 s KO) in Kevin Lerena (28-1, 14 s KO).

Komentari

Vaš komentar