Danes že vsak igra nogomet, kaj pa odbojko?

Odbojka 26. Avg 202214:15
Delite:
Prvi nasprotnik Slovenije bo Kamerun, ki se je na SP pripravljal tudi v Mariboru. Foto: FIVB

V nogometu trenerji in selektorji radi uporabijo krilatico, da danes že prav vsak igra nogomet, s čimer želijo poudariti, da ni ekipe, ki bi jo lahko že naprej odpisal, kako pa je s tem pri odbojki? Ali Kamerun spada v ta kontekst?

Slovenski odbojkarji bodo že uvodni dan domačega svetovnega prvenstva v akciji. Prvi nasprotnik bo Kamerun, ki nikakor ne spada v vrh svetovne odbojke, zato smo za mnenje o naših prvih tekmecih poprašali Sebastijana Škorca, trenerja Merkurja Maribora in dolgoletnega pomočnika selektorjev pri slovenski izbrani vrsti.

“Športov nikoli ne smemo metati v isti koš. Če bi zdajle na ulici pobrali 100 ljudi, bi jih vseh 100 ali vsaj 90 brcnilo žogo proti golu, serviralo preko mreže pa bi jih mogoče šest. Odstotek je veliko manjši,” odgovori na vprašanje, ki smo si ga zastavili v naslovu, Škorc.

Foto: Volleyballworld

Vse je na slovenski strani

“Kamerun je solidna ekipa, a s slovensko reprezentanco se ne more primerjati. Vem, da so slovenski reprezentanti dovolj pametni in izkušeni, tukaj je še znanje in kakovost, vse je na naši strani, zato se ne bojim za rezultat,” brez vsakršnega dvoma verjame v zmagovit slovenski začetek Škoro.

Opozarja pa, da bo treba igrati točko po točko, niz po niz: “Vsak začetek je težak, odprtje takega tekmovanja, kjer se od fantov veliko pričakuje, ni mačji kašelj. Podcenjevanja ne bo smelo biti in bo vse v redu.”

Merkurjevci so jim odščipnili dva niza

Škorc o Kamerunu ne govori na pamet, pred dnevi je se je z Afričani pomeril s svojo ekipo. “Z njimi sem igral z mojimi otroci. Igrali nismo nič posebnega, pa smo vseeno dobili dva niza. Njihovi blokerji in korektor so solidni, ostalo pa je bolj kot ne nivo prve slovenske lige,” je še dodal

Obračun med Slovenijo in Kamerunom si boste lahko ob 20.30 v neposrednem prenosu ogledali tudi na Sportklub 1.

Dosežki Kameruna

Kamerun ob Tuniziji in Egiptu velja za eno najboljših afriških reprezentanc. Tunizijci so na svetovni lestvici 16., Egipčani zasedajo 20. mesto, Kamerunci pa so na 28. mestu v razvrstitvi. Prvi tekmeci Slovencev se lahko pohvalijo s petimi nastopi na svetovnih prvenstvih, v Areni Stožice se bodo navijačem predstavili četrtič zapored. Na zadnjem mundialu v Italiji in Bolgariji so osvojili 19. mesto, Slovenija je bila 12.

Ekipa Kameruna: Djakode, Awal, Amabaya, Boyomo, Dolegombai, Adjessa, Bitouna, Hile, Sobwen, Bassoko, Kavogo, Bitjaa, Djam, Mbativou

Kamerunci so sicer tudi aktualni afriški podprvaki, prvenstvo črne celine so doslej osvojili dvakrat, prvič leta 1989, drugič pa leta 2001, ob tem so se trikrat veselili tudi zmage na afriških igrah, in sicer v letih 1987, 1999 in 2011.

Komentari

Vaš komentar