Alcaraz doliva olje na ogenj rivalstva z Novakom Đokovićem

Grand Slam 22. Jan 202415:43 1 komentar
FOTO: Profimedia

Saj ne, da bi Novak Đoković za svojo 11. turnirsko zmago v Melbournu potreboval še kakršno koli dodatno motivacijo, a jo je Srb vseeno dobil v obliki izjave enega izmed najbolj ostrih nasprotnikov. Izzval ga je mladec, ki mu je bil lani julija kos v finalu Wimbledona, 20-letni Carlos Alcaraz.

Pred nekaj dnevi je legendarni avstralski teniški igralec Rod Laver, po katerem se v Melbourne Parku imenuje osrednje igrišče, med drugim dejal, da bo moral proti Đokoviću ta teden nekdo odigrati res čudežno, če Beograjčana želi premagati in mu preprečiti že 25. zmago na turnirjih za Grand Slam.

Carlos Alcaraz, ki se lahko z “Noletom” sreča šele v finalu, je po zmagah do četrtfinala razumljivo samozavesten, španski novinarji pa so želeli iz Andaluzijca izvleči komentar na Laverjeve nedavne besede.

Težko je napovedovati

Relativno skromni mladenič je z odgovorom presenetil. “Moje ime je čudež!” je odvrnil “Carlitos” in se zakrohotal. Nadaljeval je v nekoliko resnejšem tonu: “Seveda upam, da mu pokvarimo načrte. Đoković je tukaj že tolikokrat zmagal in spet igra na vrhunski ravni, a to je tenis in v športu je vselej težko vnaprej napovedovati.”

Španec je za domače medije razkril še to, da si pred vsakim srečanjem v Melbournu “baterije polni” s tem, da v japonski restavraciji obeduje suši.

FOTO: Profimedia

“Še naprej pridno delamo na tem, da nam uspe, najprej se bo potrebno uvrstiti v polfinale. Upam, da se iz Melbourna vrnemo s pokalom za zmago, me pa sploh ne čudi, kar je dejal Laver, glede na to, kdo je Novak in kolikokrat je bil tukaj že najboljši,” je še povedal Alcaraz, ki se bo v sredo zjutraj za polfinale udaril z Nemcem Alexandrom Zverevom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje