Đoković prekinil tudi sodelovanje s Štepanekom

ATP 4. Apr 201812:59 > 13:00
Michael Dodge Getty Images Sport

Po turnirju v Miamiju sta se Novak Đoković in Radek Štepanek odločila za prekinitev sodelovanja. Srbski tenisač je novico razkril na svoji uradni spletni strani.

Že pred časom smo poročali tudi o tem, da je strokovni štab Novaka Đokovića zapustil Američan Andre Agassi. Novico je zdaj potrdil tudi nekdanji prvi lopar sveta, ob tem pa presenetil še s prenehanjem sodelovanja z Radekom Štepanekom.

Privatni odnosi z Radekom so bili in bodo ostali zelo dobri, Novak pa je v delu z njim užival in se tudi veliko naučil. Je zelo hvaležen za njegovo podporo v preteklih mesecih,” so med drugim zapisali na tenisačevi spletni strani in dodali: “Novak ostaja osredotočen na prihodnost in napredovanje. Želi se vrnii močnejši in odločnejši. Poškodba in dolga odsotnost sta vplivali na njegovo samozavest. Novak še naprej aktivno išče nove načine, da bi se vrni v zmagovito formo.

Đoković in Štepanek sta sodelovala od novembra 2017. O novem trenerju zaenkrat ni informacij, trenutno naj bi Đoković delal povsem samostojno.

Po kratkem odmoru bo srbski tenisač kmalu začel s pripravami na peščeno sezono. Najprej je na vrsti turnir v Monte Carlu, kjer bo Đoković zaigral tudi v konkurenci dvojic.