“Daj naprej” Novaka Đokovića že obrodil prve sadove (VIDEO)

ATP 6. Dec 20239:44 0 komentarjev

Zmagovalec turnirja nove generacije v savdski Džidi je v soboto postal 112. igralec sveta, Srb Hamad Medjedović, ki je v finalu porazil prvega favorita turnirja Arthurja Filsa iz Francije. Zgodba mladeniča iz Novega Pazarja je zrlo tesno povezana z Novakom Đokovićem.

Ta je dal karieri mladega Hamada velikanski zagon.

O tem je že lani spregovoril oče 20-letnega “Hame”, Eldin Medjedović. Zdaj, ko je njegov sin postal najboljši igralec do 21 leta na ATP turneji, je anekdota prebila meje regije in postala svetovni hit. Medjedović mlajši je bil včlanjen v Teniško akademijo Novak, njegov trener Viktor Troicki, z njim je na dnevni bazi delal Ilija Bozoljac, mimogrede, nekdanji kralj challengerja v Spodnji Šiški.

“Novak se okoli Hamada resnično trudi na vse mogoče načine: finančno, mentalno in družbeno. Najbolj se mi je v spomin vtisnil drugi pogovor z “Noletom”. Takrat sva nekoliko bolj resno govorila o karieri mojega sina in med debato sem se moral ščipati, da se prepričam, ali se to resnično dogaja,” se spominja Eldin.

Z besed na dejanja

“Po njegovih idejah kako in kaj načrtovati za Hamada, sem Novaka prekinil in mu dejal: ‘Ampak Novak, to nas bo stalo ogromno denarja.’ On se še kar ni ustavil, predlaga mi trenerja, kako to, kako tisto in zaključi z besedami: ‘Hamad naj samo trenira, za ostalo poskrbim jaz!’ Ko sem mu spet dejal, da bo to finančen zalogaj, mi je skoraj zabrusil: ‘Edo, tega ne delam zaradi denarja, saj vendarle dobro služim. Moja vloga je pomagati. Kakšen človek pa sem, če otrokom, ki si to zaslužijo in obožujejo tenis, ne bi priskočil na pomoč?’ Na koncu sem mu moral obljubiti, da bo Hamad po svojem svetovnem uspehu enako storil za nekega mladega igralca,” se lanskega pogovora spominja starejši Medjedović.

View this post on Instagram

A post shared by Sportal.rs (@sportal_srbija)

Besede Đokovića močno spominjajo na film s preloma tisočletja z naslovom “Daj naprej” (Pay it Forward), v katerem šolar Trevor od učitelja dobi nalogo za spremembo sveta na boljše. Za naključne ljudi izvaja dobra dela in od njih terja, da enako prakso opravljajo dalje.

Novak je v sezoni 2021 Medjedoviću dejansko kril vse stroške trenerjev, potovanj, hotelov, letalskih kart, fizioterapevta in priprav. Družina Medjedović za kariero mladega Hamada ni porabila niti dinarja. “To je tako, kot da vas Cristiano Ronaldo ali Lionel Messi kličeta, da pridete na nogomet ali pa vas sprašujeta, če karkoli potrebujete,” še dandanes ne more dojeti Eldin.

Dodaja, da je imel njegov mladec v začetku ob treniranju z Novakom nekaj treme, potem pa ga je svetovni zvezdnik sprostil s frazami “Kje si Medo! Kje si Hame?!” Potem pa ga povabi na partijo košarke. Ko je lani tekom Wimbledona mladenič osvojil svoj prvi challenger v Lüdenscheidu, je eno izmed prvih sms sporočil priletelo iz Wimbledona, kjer se je Đoković pripravljal na drugi teden Wimbledona.

Danes govorimo o enemu izmed najbolj obetavnih mladih teniških igralcev s štirimi naslovi na challengerjih, polfinalu ATP turnirja v švicarskem Gstaadu in laskavim nazivom najboljšega na turneji v kategoriji do 21 let.

Ne le, da je Đoković najboljši na svetu. Tudi njegov “satelit” iz Sandžaka je nakazal, da bo kmalu resen dejavnik na svetovnem teniškem odru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!