Federer še ni v polnem treningu

ATP 26. Apr 202121:15 > 21:29 0 komentarjev
Reg Caldecott/Gallo Images/Getty Images

Severin Luthi je v intervjuju za švicarsko radio televizijo povzel stanje najpopularnejšega teniškega igralca vseh časov.

Kar zadeva teniško kondicijo je Roger še vedno v zaostanku,” so besede Severina Luthija, ki že 14 let opravlja delo Federerjevega teniškega trenerja. Sam se vidi predvsem kot človek, ki skrbi za analizo nasprotnikov in veliko pripomore pri načrtovanju teniških treningov. “Roger je zelo dober poslušalec, to je pomembno, a trenerje vidi bolj kot svetovalce. Na koncu se sam odloči kateri nasvet bo upošteval, saj je res izjemen analitik.”

Trenutno se Roger nahaja v Švici in največ časa preživi s kondicijskim trenerjem Pierrom Paganinijem. Teniški treningi so po besedah Severina izjemno intenzivni, a jih je še vedno premalo, da bi lahko rekli, da Federer trenira na polno.

Nastop v Ženevi bo za nas pravi pokazatelj in verjamem, da bomo pripravljeni. Sploh pa nas na Ženevo vežejo nepozabni spomini, saj smo prav tu v dvorani Palexpo leta 2014 pred 18200 gledalci osvojili Davisov Pokal,” je povedal Severin.

Kapetan švicarske reprezentance je prepričan, da bo Roger stoodstotno pripravljen že na Roland Garrosu, v najboljši formi pa na Wimledonu, ki ga bo graciozni Švicar poizkušal osvojiti že rekordno devetič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!