Novak Đoković do konca sezone samo še na Sportklubu

ATP 26. Sep 202320:30 0 komentarjev
Novak Đoković
Foto: Profimedia

Prvi igralec sveta Novak Đoković je minuli teden objavil svoj urnik do konca leta. Srbski teniški velikan bo v preostalih treh mesecih koledarskega leta nastopil le še na treh tekmovanjih in skušal z nastopom na dveh zadržati vrh ATP lestvice.

Beograjčan se je odločil za Pariz, Torino in Málago. To pomeni, da “Nole” izpušča turnirja v Pekingu in Šanghaju, kjer je tradicionalno dobro nastopal. V kitajski prestolnici je med letoma 2009 in 2015 slavil kar šestkrat, Šanghaj je osvojil štirikrat in s tamkajšnjim občinstvom stkal posebne vezi ter vsako leto navdušil s kakšno novo kitajsko frazo.

Tekmovanja na Kitajskem so na koledarčku sezone ATP, zaradi pandemije novega koronavirusa, sploh prvič po letu 2019.

Po drugo “solatno skledo”

Letos so po zmagi na Odprtem prvenstvu ZDA prioritete drugačne, na prvem mestu je družina. Novak se je odločil za nastop na pariškem mastersu (30. oktober – 5. november), zaključni masters osmerice v Torinu (13. – 19. november), sezono pa bo sklenil z igranjem za državno izbrano vrsto Srbije na sklepnem turnirju Davisovega pokala v Andaluziji (21. – 26. november).

“Nole” s hčerkico Taro; FOTO: Guliverimage

Zmagovalec 24 turnirjev velike četverice s Srbijo lovi drugi naslov svetovnih prvakov, potem ko so leta 2010 v beograjskem finalu s 3-2 odpravili Francijo. Vsa tri tekmovanja, ki si jih je Đoković izbral do konca koledarskega leta, si boste lahko ogledali samo na programih televizije Sportklub.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!