Novak ne potrebuje cepljenja, le prej bo šel v Avstralijo

ATP 13. Okt. 202117:45 > 17:52
Delite:
Julian Finney/Getty Images

Andy Murray je po porazu v 3. krogu Indian Wellsa proti Alexandru Zverevu (4:6, 6:7) dejal, da podpira odločitev avstralskega parlamenta o cepljenju vseh sodelujočih na prvem vrhuncu sezone 2022.

Turnir v Melbournu, ki ga Mednarodna teniška zveza organizira med 17. in 30. januarjem prihodnje leto, naj bi bil odprt samo za tiste, ki bodo v Avstralijo prišli cepljeni.

Toda Murray je na novinarski konferenci po porazu z Zverevim govoril dfrugače: “Kolikor sem jaz seznanjen s pravili, lahko vseeno igraš, četudi nisi cepljen, bodo pa pač pravila za necepljene nekoliko bolj rigorozna. V Avstralijo bodo morali ti igralci in igralke oditi nekoliko prej, da preživijo 14-dnevno karanteno. To je njihova lastna odločitev. Bi bilo pa lepo, da se čim več kolegov cepit,” je dodal Škot.

Določeni igralci in igralke ne želijo razkriti, ali so proti ali za, nekateri pa so jasno izrazili neodobravanje cepljenja proti novemu koronavirusu. Eden izmed njih je tudi prvi igralec sveta, Novak Đoković.

“Avstralija je imela in ima zelo stroge ukrepe. Ljudje so tam preživeli 18 zahtevnih mesecev. Glede na to, da želi nekdo vstopiti v državo in tvega okužbo tamkajšnjega prebivalstva, lahko njihove pogoje razumem. Kakorkoli že, podpiram odločitev vseh, tako necepljenih, kot tudi avstralske vlade, saj vsak sam zase ve, kaj je najboljše. Ne bi rad sodil o nečem, kar se me ne tiče,” je v spravljivem tonu povedal Murray.

Matthew Stockman Getty Images Sport
Komentari

Vaš komentar