Boji se, da je to začetek konca izjemne kariere

ATP 14. Jan. 202211:49 > 12:0014 komentarjev
Delite:
Novak Đoković
Shaun Botterill/Getty Images

Kar so se Srbi bali, se je uresničilo, avstralski minister za priseljence Alex Hawke je uporabil izvršna pooblastila za preklic vize prvega teniškega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. Srbski odvetnik Vladimir Đukanović se boji, da je to začetek konca bleščeče kariere srbskega zvezdnika.

Đukanović je mnenja, da Avstralija drugače gleda na svet in je na vsak način želela pokazati mišice. “Tisto, kar je za nas sprejemljivo, za Avstralijo ni, ima drugačen pogled. Če rečejo, ‘ščitimo javni interes’, si lahko še stokrat Novak Đoković, a jih vse skupaj ne bo niti malo ganilo. Srbi na to gledamo čustveno, da nekoga, ki predstavlja našo državo v športu, tako grdo mečejo iz turnirja. Te države pač želijo pokazati mišice. Tam si ljudje ne morejo privoščiti zapreti ulice kot pri nas, nemudoma bi vas priprli in dali v norišnico, imajo tak sistem,” je v jutranji oddaji na televiziji Kurir dejal Đukanović.

Vse skupaj ga zelo skrbi, tako zelo, da se boji, da je to začetek konca izjemne kariere rojaka, ki je do zdaj osvojil rekordnih 20 grand slamov, kar devet na OP Avstralije.

“Če nisi cepljen, ne obstajaš”

“Resnično me skrbi in straši, da je to začetek konca sijajne kariere . Svet je uvedel pravilo, da se moraš cepiti, če nisi, ne obstajaš. Pravila so takšna, kot so. V Avstriji se lahko ne cepite, imate to pravico, a ne morete v kavarne, gostilne, ne morete v službo. Kdo je kriv? Vaša pravica je, da se ne cepite, vendar Avstrijci so jasni, če se nočete cepiti, ostanite doma in se ne premikajte. Bojim se, da bi se lahko tako odzvale tudi druge države in da je Avstralija šele prva v nizu,” je poudaril Đukanović.

Vse skupaj bi se seveda spremenilo, če bi najboljši teniški igralec na svetu zavihal rokav, a za zdaj se to zdi skoraj nemogoče. Sploh po tem, kar se mu zdaj dogaja v Avstraliji.

Komentari

Vaš komentar