Slovenski tenisači v Čilu brez možnosti za presenečenje

ATP 5. Mar 202223:00 > 06. Mar 2022 9:28 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj kvalifikacij za svetovno skupino 1 Davisovega pokala. Na gostovanju v Čilu je klonila z 0:4.

Slovenske barve v Vini del Mar sta v prvi sobotni partiji zastopala Sebastian Dominko in Blaž Rola ter bila brez pravih možnosti proti uigrani domači navezi Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo, ki je po uri in 19 minutah slavila s 6:2 in 6:3.

Glede na to, da je bil dvoboj že odločen, sta četrto partijo odigrala Diego Fernandez Flores in Sebastian Dominko. Slovenec je dobil prvi niz, drugi je v podaljšani igri pripadel Čilencu, hitri, tretji pa prav tako.

Selektor Žemlja (v sredini) na Kočevarja Dešmana (desno) očitno ne računa več.

Žemlja: Žal mi je predvsem dvoboja Role

“Žal mi je predvsem dvoboja Role v petek, ki bi ga lahko dobili in imeli danes aktiven rezultat. Hkrati bi bili domačini pod večjim pritiskom. Tudi v dvojicah sta fanta odigrala zelo solidno. Četudi rezultat ne kaže tega, sta imela cel kup priložnosti za bolj ugoden razplet,” je povedal slovenski kapetan Grega Žemlja.

Slovenijo naslednji nastop v Davisovem pokalu čaka septembra v svetovni skupini 2.

V petek je 18-letni Bor Artnak izgubil proti 98. igralcu sveta Alejandru Tabilu (6:3, 6:3), najbolj izkušen član slovenske zasedbe Blaž Rola, 179. na lestvici ATP, pa se je dobro kosal z Nicolasom Jarryjem (146.), ki je na koncu zmagal s 7:5 v odločilnem tretjem nizu.

Oboji brez prvega loparja

Obe reprezentanci igrata brez svojega najboljšega teniškega igralca. Aljaž Bedene je dal tokrat prednost vrnitvi na teniška igrišča v Indian Wellsu, Cristian Garin pa si je zaradi slabših rezultatov vzel, kot sam pravi, vsaj en mesec premora od tekmovanja.

Spored:
PETEK

Alejandro Tabilo (ČIL) – Bor Artnak (SLO) 6:3, 6:3
Nicolas Jarry (ČIL) – Blaž Rola (SLO) 6:3, 3:6, 7:5

Sobota

Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo – Sebastian Dominko/Blaž Rola 6:2, 6:3.
Diego Fernandez Flores – Sebastian Dominko 3:6, 7:6 (4), 10:2.