Dež Bedenetovo slovo zamaknil na nedeljo

Davisov Pokal 17. Sep 202216:20 0 komentarjev
Bedene bo moral na zadnjo tekmo v karieri še malce počakati. Foto: Aleš Fevžer

Slovenska moška teniška reprezentanca je le še zmago oddaljena od nastopa v kvalifikacijah za I. svetovno skupino Davisovega pokala, a bo morala nanjo počakati vsaj do nedelje, so po pregledu peščenega igrišča v Portorožu odločili nadzornik tekmovanja ter oba kapetana, slovenski Grega Žemlja in estonski Ekke Tiidemann.

Vremenska napoved za danes ni bila najbolj ugodna, a je zgodaj popoldne nehalo deževati. Vseeno pa je bilo glavno peščeno igrišče preveč namočeno za današnje obračune, zaradi česar so se oba kapetana ter nadzornik tekmovanja Yan Kuszak iz Francije odločili prestaviti nadaljevanje obračuna.

V Portorožu Slovenija proti Estoniji vodi z 2:0, odločilen pa bi lahko bil že obračun dvojic, ki se bo po spremenjenem urniku začel v nedeljo ob 10.30.

Po vsej verjetnosti bosta slovenske barve zastopala Aljaž Bedene in Blaž Kavčič, pomerila pa se bosta proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju. Oba kapetana imata sicer možnost opraviti menjave pred začetkom nedeljskega sporeda. V kolikor bodo Estonci slavili, bo o napredovanju odločal eden od preostalih obračunov posameznikov. Predvidena sta dvoboja Bedene – Mark Lajal ter Bor Artnak – Kristjan Tamm.

“Vsi smo si želeli igrati, danes vsaj dvojice, a razmere tega ne dopuščajo, zato smo sprejeli odločitev, da se tekme odigrajo jutri. Z odločitvijo glede dvojic bom pa še počakal. Načeloma se nagibam k navezi Kavčič-Bedene, zadnjo odločitev pa bom sprejel jutri,” je ob tem dejal Grega Žemlja.

Sloveniji sta v petek vodstvo z 2:0 priskrbela Artnak in Bedene med posamezniki. Artnak je proti na papirju najmočnejšemu Estoncu, Lajalu, slavil z 0:6, 6:1, 6:3, nato pa je drugo točko vpisal še Bedene po težko prigarani zmagi proti Tammu s 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Zmagovalec para mora sicer v petih predvidenih dvobojih zbrati tri točke, napredovanje pa prinaša igranje v kvalifikacijah za I. svetovno skupino Davisovega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!