Đoković ob nagradi za trenerja leta ciničen: Pisanje zgodovine očitno ni dovolj

ATP 14. Dec 202313:37 0 komentarjev
Đoković Ivanišević
Foto: profimedia

Trenerja italijanskega teniškega asa Jannika Sinnerja, Darren Cahill in Simone Vagnozzi, je Združenje teniških igralcev (ATP) razglasilo za trenerja leta 2023. Sinner je letos osvojil svoj prvi turnir serije masters, igral v finalu zaključnega turnirja ATP in zmagal v Davisovem pokalu. Med kandidati je bil tudi Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, ki bi si po Srbovem mnenju zaslužil nagrado.

Sinner je postal prvi Italijan, ki je leto končal med petimi najboljšimi igralci na kakovostni lestvici. Vagnozzi s Sinnerjem sodeluje od februarja 2022. Cahill, ki je treniral nekdanja prva igralca sveta Andrea Agassija in Lleytona Hewitta, se je ekipi pridružil junija 2022. Avstralec se je osredotočil na razvoj Italijanove mentalne plati. “Moja vloga je bolj povezana z izkušnjo in tem, kako mu psihično pomagati,” je dejal Cahill.

Poleg Cahilla in Vagnozzija so bili nominiranci za nagrado še Craig Boynton (Hubert Hurkacz), zmagovalc leta 2022 Juan Carlos Ferrer (Carlos Alcaraz), Goran Ivanišević (Novak Đoković) in Bryan Shelton (Ben Shelton).

Na ta račun se je na svojem Instagram računu pošalil Novak Đoković: “Čestitke Darrenu in Simoneju. Goran, očitno morava osvojiti vse štiri grand slam turnirje, da boš mogoče imel možnost osvojiti nagrado za trenerja leta. Številka ena na svetu, trije grand slami, osvojen zaključni turnir in pisanje teniške zgodovine očitno ni dovolj.”

Đoković

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!