Je Đoković poskrbel za razkol na televizijski hiši BBC?

ATP 22. Feb 202217:39 > 20:07 2 komentarja
Foto: Guliverimage

Kot poroča britanski časnik Times, je Novak Đoković s svojim nedavnim pogovorom, v katerem ga je gostil novinar Amol Rajan, pretresel najmočnejšo medijsko hišo na Otoku.

Določeni delavci pri BBC so namreč ogorčeni nad tem, koliko prostora je v intervjuju namenjenega proticepilskim nazorom.

The Times navaja, da je intervju oder za nastop Novaku Đokoviću omogočila agencija za odnose z javnostjo Freud Communications, ki jo je sicer ustanovil Matthew Freud, vnuk pokojnega nevrologa Siegmunda Freuda.

“Omenjena agencija je želela s tem oprati ime proticepilca Novaka,” so prepričani nekateri člani novinarskega ustroja pri BBC. Daily Mail navaja tri različne vire, od katerih so izvedeli, da je agencija Freud Communications dejansko kontaktirala BBC in ponudila ekskluzivni intervju, za katerega je rade volje “zagrabil” Amol Rajan.

Spet drugi viri trdijo, da se je BBC za intervju s Srbom prijavil, tako kot še prenekateri ostali svetovno znani mediji. Times poroča, da je bil jeziček na tehtnici, ki je naposled odločil, da naj projekt intervjuja s prvim igralcem sveta vendarle steče, urednik športnih vsebin pri BBC, Dan Roan.

Ta naj bi se pogovarjal z Novakovo PR ekipo in ljudmi iz agencije Freud Communications, ki so razsodili, da pogovor zaupajo BBC-ju. Pri slednjem naj bi bili številni delavci kritični, češ da je bil Rajan do “prijatelja Đokovića čisto preveč mehak“.

Đoković je svojo prvo tekmo sezone odigral včeraj, ko je v 1. krogu ATP turnirja v Dubaju ugnal Italijana, Lorenza Musettija. Srečanja iz omenjenega turnirja si lahko ogledate na programih televizije Sportklub.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje