Generalka za Roland Garros Veroniki Erjavec

Tenis 21. Apr 202413:02 0 komentarjev
Veronika Erjavec
Veronika Erjavec s trenerjem Sašom Pistotnikom. Foto: SK

Slovenski finale na teniškem turnirju ravni WTT v Kopru z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev med Veroniko Erjavec in Polono Hercog je pripadel prvi. Ljubljančanka je duel dobila z izidom 6:4 in 6:3.

V čudovitem sončnem vremenu na slovenski obali je srečanje deklet, ki sta si z letošnjimi rezultati obe zagotovili nastop na majskih kvalifikacijah Roland Garrosa, bolje začela Polona Hercog.

V prvem nizu je povedla s 3:0, Veronika Erjavec je odgovorila s petimi zaporednimi igrami, in čeprav ji ni uspelo odservirati za niz, je pri 5:4 vzela začetni udarec 33-letni Mariborčanki ter zlezla v prednost z 1-0 v nizih.

V drugem delu srečanja je nemudoma dosegla “brejk”, pobegnila na 4:0 ter po uri in pol osvojila turnir, svoj prvi v tej sezoni. Na poti do naslova igralka Olimpije ni oddala niza.

S tem rezultatom Erjavec prihaja tudi do svoje najboljše uvrstitve v karieri na WTA lestvici. Jutri se bo ob njenem imenu izpisala številka 169, Hercog je s finalom splezala na 177. mesto.

Erjavec je prvič v karieri na profesionalnem turnirju osvojila dvojno krono. Slavila je namreč tudi v konkurenci dvojic s Čehinjo Dominiko Šalkovo.

Erjavec Hercog
Foto: SK

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!