“Granate” nasprotnic preveč za Juvanovo in Zidanškovo

Grand Slam 1. Sep. 202122:32 > 02. Sep. 2021 8:09
Delite:
Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Foto: Guliverimage

Nastopov v konkurenci posameznic na OP Združenih držav je za Slovenijo konec. Tamaro Zidanšek je danes v Flushingu ugnala druga nosilka Arina Sabalenka (6:3, 6:1), od Kaje Juvan je bila boljša Danielle Collins (6:4, 6:2).

Po pričakovanjih Ljubljančanka in Konjičanka svoji zahtevni nalogi danes nista bili kos. Obe sta se srečali s tekmicama, ki gojita izjemno napadalen slog igre z močnimi udarci na osnovni črti.

Juvanova je bila v prvem nizu ves čas zraven, pri 4:4 pa zmagovalki San Joseja dovolila, da ji odščipne igro in potem odservira za 1-0.

V drugem je Kaja vztrajala do 2:2, do konca nato ni osvojila več igre in po pol ure tega dela srečanja k mreži stekla kot poraženka. Da je bila zmaga tokrat daleč, priča le ena “brejk” žogica, ki jo je Juvanovi ponudila Američanka.

Foto: Guliverimage

Niti Zidanškova ni našla recepta za “projektile”, ki so kar deževali z nasprotnega dela igrišča. Belorusinja Sabalenka je imela izjemen izkoristek dobljenih točk na svoj servis (85 oziroma 77-odstoten), “postrelila” 23 winnerjev, le 10 nevsiljenih napak, in se zmage veselila po točno eni uri.

“Tami” ostaja v ZDA, kjer jo čaka turnir v konkurenci parov skupaj z Viktorijo Golubić, Juvanova pa odhaja domov, kjer se bo pripravljala na vrhunec sezone – turnir WTA serije 250 na slovenski Obali.

Collinsova in Sabalenka se bosta med seboj pomerili za uvrstitev v šestnajstino finala, Slovenijo pa bo sicer v Flushingu naslednje dni zastopala še Andreja Klepač, ki se je danes v paru z Darijo Jurak gladko prebila v 2. krog med dvojicami.

Hrvatica in Koprčanka sta Indijko Ankito Raino in Ukrajinko Katerino Bondarenko odpravili z rutiniranih 6:1, 6:1.

Komentari

Vaš komentar