Avstralski organizatorji v izjavi “pozabili” na Đokovića

Grand Slam 18. Jan. 202210:25 > 10:304 komentarji
Delite:
Foto: Guliverimage

Avstralska teniška zveza, ki organizira prvi grand slam sezone, se je na uradni spletni strani z izjavo za javnost odzvala na dogajanje okoli Novaka Đokovića pred začetkom turnirja. A zanimivo, srbskega teniškega igralca niti enkrat ni omenila z imenom in priimkom.

Zagotovo na svetu ni športnega navdušenca, ki ne bi vedel, kaj se je v zadnjih 14 dneh dogajalo z Novakom Đokovićem. Še več, tema je prerasla športne okvirje. A saga se je včeraj vendarle končala, številka ena svetovnega tenisa se je po deportaciji iz Avstralije včeraj vrnil v domači Beograd. Turnir v Melbournu pa se je začel brez devetkratnega zmagovalca in branilca lanske zmage.

Preberite več:

N1 Studio: Kakšne bodo posledice Đokovićeve drame?

Đoković doma brez besed, hrvaška provokacija v Avstraliji

Brez nastopa tudi na Roland Garrosu?

Portret: Novak Đoković in njegova podaljšana igra brez loparja

Odziv Novaka Đokovića

Odziv Đokovićeve družine

Kronologija dogajanja

Zakaj je moral Đoković zapustiti Avstralijo in kam ga vodi pot?

Drugačen pogled na Đokovića 

Kontroverzna naslovnica buri duhove, v Srbiji ogorčeni

Na celotno dogajanje so se zdaj s sporočilom za javnost odzvali pri Avstralski teniški zvezi (Tennis Australia), ki je organizatorka prvega grand slama v sezoni. Kot se je izkazalo, je prav ta največji krivec za nastalo situacijo, saj se pravila za nastop na teniških igriščih drugega največjega mesta v Avstraliji niso skladala za vstop v deželo tam spodaj.

Čeprav je jasno, da je izjava namenjena dogajanju okoli Đokovića, pa ga Avstralci v njej direktno ne omenjajo. Celotno sporočilo vam ponujamo spodaj, v izvirniku pa je na voljo tukaj.

Izjava Avstralske teniške zveze

Vodstvo Avstralske teniške zveze bi, skupaj s svojim članstvom, rado podalo naslednjo izjavo v povezavi z Odprtim prvenstvom Avstralije 2022. Radi bi, da je povsem jasno, da spoštujemo odločitev ministra za priseljence in odločitev, ki jo je zvezno sodišče Avstralije sprejelo čez vikend.

Prioriteta OP Avstralije je vedno organizirati enega največjih športnih dogodkov in zagotoviti, da bi igralci, navijači in skupnost lahko uživali v najboljši možni izkušnji. Prvenstvo v Avstraliji predstavlja Melbourne in celotno državo, igralci z vsega sveta pa ga imajo zelo radi.

Avstralska teniška zveza je v zadnjem letu močno sodelovala tako z zvezno vlado kot z vlado države Victorie, da bi bilo OP Avstralije glede covida varno za igralce, osebje in navijače.

Organiziranje tako velikega mednarodnega športnega dogodka v globalni pandemiji, ki se ves čas spreminja in nas predstavlja pred nove in nove izzive, je zelo zahtevno za vse udeležene.

Vodstvo naše zveze bi ob tej priliki rado pohvalilo direktorja OP Avstralije in celotno ekipo za njihovo trdo delo in predanost, da poskrbijo za spektakularno poletje tenisa.

Zavedamo se, da so zadnji dogodki za vse predstavljali veliko distrakcijo, zato globoko obžalujemo vpliv, ki ga je to imelo na vse igralce.

Iz vsake situacije se lahko naučimo kaj novega, pregledali bomo vse strani zgodbe in jih vključili v priprave za naslednja prvenstva. Ta proces se začne takoj, ko bosta nova prvaka turnirja dvignila zmagovalna pokala.

Avstralija ima močno in ponosno teniško tradicijo, zato je res fantastično videti vso to množico navijačev, ki spodbuja najboljše igralce na svetu v teh prvih dneh Odprtega prvenstva.

Tako kot vsi igralci in navijači se želimo zdaj osredotočiti na igro, do katere vsi čutimo veliko strast.

Res se veselimo briljantnih dveh tednov tenisa pred nami.

Novak Đoković je sicer že v nedeljo dejal, da celotnega dogajanja iz Avstralije ne bo komentiral vsaj do konca prvega turnirja velike četverice.

Komentari

Vaš komentar