Francozu huda kazen zaradi sramotne poteze

ATP 23. Maj 202311:47
Hugo Gaston; FOTO: Guliverimage

Hugo Gaston je na madridskem turnirju serije masters ta mesec poskrbel za redko videno potezo, ki so jo obsodili številni igralci, njegov nasprotnik pa jo je delil na družbenem omrežju Instagram. Francoza za dejanje čaka boleča denarna kazen.

Dvaindvajsetletni Francoz je v 2. krogu turnirja izgubil proti Hrvatu Borni Ćoriću (3:6, 3:6).

Očitno si je Gaston tako močno želel zmage, da za dosego nje ni izbiral sredstev. V prvem nizu je pri izidu 5:3 za Zagrebčana tekom izmenjave (praktično premagan) žogo iz žepa odvrgel na igrišče in na tak način želel doseči ponavljanje točke. Potezo so na družbenih omrežjih obsodili številni iz sveta tenisa, Ćorić je posnetek objavil v svoji zgodbi na Instagramu.

Po podrobnem pregledu in analizi dogodkov na tekmi je igralca, ki si ga je verjetno večina še najbolj zapomnila po zmagi nad Carlosom Alcarazom na pariškem mastersu predlani, krovna organizacija ATP kaznovala s 133 tisoč evri, kar je celo več od letošnje Gastonove bere zaslužka. Ta znaša 114 tisoč evrov.

Kazen mora biti vzgojna. Verjetno si je hitronogi Hugo lekcijo zapomnil in takega prizora na ATP turneji še dolgo ne bomo videli.