Slovenski košarkarski biser odhaja v ZDA

Jan Vide. Foto: Euroleague basketball

Potem ko je pretekli teden prejel priznanje za najkoristnejšega košarkarja zaključnega evroligaškega turnirja za mlade upe, je 18-letni domžalski košarkarski up Jan Vide potrdil selitev v univerzitetno ekipo UCLA.

Pred dnevi je njegova zvezda zasijala v Kaunasu. Jan Vide je Real popeljal do zmagoslavja na mladinskem evroligaškem turnirju, ki je v Kaunasu potekal vzporedno s članskim Final 4 ter si prislužil priznanje za najkoristnejšega igralca (MVP).

Medtem se je že vrnil v Madrid, kjer se kali že od leta 2019. A tokrat je to poslovilni obisk. Mladi slovenski reprezentant je namreč sprejel severnoameriški študentski izziv. Odhaja na slovito univerzo UCLA, kjer so med drugim igrali tudi Kareem Abdul-Jabbar, Reggie Miller, Russell Westbrook. Kevin Love, Lonzo Ball

“Seveda bi želel ostati v Madridu, a vem, kako zelo težko se je prebiti v člansko ekipo Reala. To bi bila velika čast. A menim, da trenutno še nisem pripravljen za ta preboj,” nam je skorajšnjo selitev v ZDA potrdil domžalski mladenič, ki je kariero začel pri Heliosu. V Kaliforniju si obeta, da bo lažje prišel do minut in tudi vidnosti pred ogledniki iz lige NBA.