Kaja Juvan: Ni nobenega razloga za preplah

Pokal Billie Jean King 8. Apr 202410:22 0 komentarjev
Foto: Sportida

Na novinarsko konferenco pred odhodom slovenske ženske teniške reprezentance v Bratislavo je dekleta prišla pozdravit tudi Kaja Juvan, ki je trenutno neaktivna. Ljubljančanka je zbranim pojasnila, kaj se z njo dogaja.

Ima težave s poškodbo, morda boleznijo? Je obupala? Se morebiti celo spogleduje s koncem kariere?

Očitno se je 23-letna igralka iz Kosez zgolj nekoliko zasitila tenisa. “Zaradi osebnih razlogov sem se odločila, da naredim pavzo. Nikoli nisem skrivala, da je bilo zadnje obdobje nekoliko težje. Pride trenutek, ko je človek pomembnejši od poklica,” je na druženju s soigralkami iz reprezentance govor začela Kaja.

V Bratislavo na kvalifikacije za preboj na zaključni turnir Pokala BJK ne potuje, a, kot poudarja, verjame v dekleta.

Kraševec s Kajo Juvan; FOTO: Aleš Fevžer

“Ni nobenega razloga za preplah, to sem storila zase in počasi se bom vrnila. Vse ob svojem času,” je v smehu dodala Juvan, a nam vse skupaj ni dalo miru.

Kdaj se vrača?

Povprašali smo jo, kakšna je časovnica vrnitve. Bo nazaj za Wimbledon, morda Odprto prvenstvo ZDA avgusta ali pa namerava počivati kar celo sezono 2024?

“Točnega datuma ne morem dati, ker ga še sama ne poznam. Ostajam ‘fit’, da bo ob vrnitvi vse skupaj lažje. Vsekakor ne bi rekla, da bo to kasneje kot OP ZDA. Poslušala bom sebe,” dodaja nekdanja zmagovalka mladinskega Wimbledona med dvojicami.

Juvan je letos odigrala le dve tekmi. Na Odprtem prvenstvu Avstralije je v 1. krogu porazila Anastazijo Potapovo, nato pa izgubila proti Anastaziji Zaharovi. Še zmeraj je s 129. mestom najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA.

Slovenke ranking

Slovenija se bo ta konec tedna v Bratislavi merila v kvalifikacijah za preboj na zaključni turnir dvanajsterice najboljših svetovnih reprezentanc. Kapetan Andrej Kraševec bo s seboj odpeljal Veroniko Erjavec, Pio Lovrič, Nino Potočnik in Elo Nalo Milič.

Kaja Juvan bo morda vendarle odpotovala v Bratislavo, a žal le kot navijač reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!