Čustvena izpoved Kaje Juvan: Preživljam težke čase

Tenis 5. Apr 202316:10 > 17:01 0 komentarjev
Kaja Juvan; FOTO: Guliverimage

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je včeraj zvečer svoje sledilce na družbenih omrežjih z dolgim zapisom seznanila, da gre skozi težko življenjsko obdobje in da so njeni rezultati posledica smrti v družini.

Slovenski teniški igralki je decembra po zahrbtni bolezni žal umrl eden izmed njenih največjih navijačev, oče Robert.

“Nekateri že veste, da sem decembra izgubila očeta. Od takrat preživljam težke čase, izguba osebe, ki mi je bila zelo blizu, je bila ena najtežjih stvari v življenju. To je težko preboleti, večino časa se počutim zelo utrujeno, težko sploh funkcioniram, še posebej naporni so treningi in dvoboji. Včasih je malce bolje, včasih slabše, ampak bolečina in žalost sta še zmeraj zelo prisotni. Moj oče je imel zelo rad tenis, zelo rad me je gledal, želel si je, da bi s tenisom normalno nadaljevala tudi po njegovi smrti,” se ganljivo berejo vrstice včerajšnjega zapisa slovenske teniške igralke na družbenem omrežju Instagram.

Kaja z očetom, FOTO: Facebook/Kaja Juvan

Kaja, pred katero je peščeni del sezone, je med drugim napisala še to, da jo je prav očetova želja gnala naprej. To je bil eden od razlogov, da vztraja, trenira in hodi po turnirjih.

“Nekaj dvobojev sem dobila, na kar sem zelo ponosna, hkrati pa sem vedno bolj in bolj utrujena. Zaradi tega sem se odločila, da malo upočasnim in se za kakšen teden poslovim od turnirjev ter se vrnem, ko se bom počutila bolje. Tenis je ena mojih najljubših stvari, to rada počnem in verjamem, da lahko postanem res dobra igralka,” je sporočila Ljubljančanka.

“Rada imam tenis in všeč mi je, da je to moj poklic. Verjamem, da lahko postanem odlična igralka. Vendar prioriteta je, da moram uživati v igri. To mi je oči vedno govoril.”

Slovenska tenisačica se je v nadaljevanju pisma zahvalila vsem, ki ji v teh težkih časih stojijo ob strani, in dodala, kako hvaležna je očetu za vse, kar jo je naučil v življenju.

“Objemite svoje najbližje, povejte jim, kako jih imate radi, saj nikoli ne veste, koliko časa še imate pred seboj,” je zaključila Juvan.

Kljub zgoraj navedenemu, se bo igralka iz Kosez naslednji teden priključila treningom reprezentance in bila za srečanje Slovenije in Romunije na voljo kapetanu Andreju Kraševcu, potrjujejo s Teniške zveze Slovenije. Duel kvalifikacij za preboj na finalni turnir dvanajsterice bodo slovenska dekleta prihodnji petek in soboto igrala na koprski Bonifiki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!