Kaos v Dubaju: enega najboljših izključili s turnirja (VIDEO)

Tenis 1. Mar 202421:34 3 komentarji

Rusa Andreja Rubljova, petega teniškega igralca sveta, so izključili s turnirja ATP v Dubaju z nagradnim skladom 2,87 milijona evrov, potem ko je jezo stresel na linijskega sodnika, menda tudi z uporabo opolzkih besed, potem ko mu ni šlo po načrtih v polfinalnem dvoboju proti Kazahstancu Aleksandru Bubliku. V finale je tako napredoval Bublik.

Andreja Rubljova so diskvalificirali v tretjem nizu polfinalnega dvoboja, ko je prvi niz dobil po podaljšani igri s 7:6 (4), drugega pa izgubil po podaljšani igri s 6:7 (5), v tretjem pa je zaostajal s 5:6.

Večino odločilnega niza je zaznamoval prepir med Aleksandrom Bublikom in sodnico na stolu Miriam Bley o času uvedbe novih žogic v igro.

Izrečena mu je tudi bila kršitev kodeksa zaradi nešportnega vedenja, ker je v jezi uporabljal nespodoben jezik.

Vendar pa je bil peti igralec sveta Rubljov tisti, ki so ga diskvalificirali, ko je po zadnji igri ponorel ter zavpil uradni osebi. Linijski sodnik je trdil, da ga je drugi nosilec turnirja v Dubaju preklinjal v ruščini.

Rubljov je vztrajal, da je govoril v angleščini in da ni uporabil nobenih sramotnih besed, vendar je linijski sodnik ostal pri svoji zgodbi in 26-letnika so izključili s turnirja.

Povsem zmedenemu Bubliku so dodelili zmago, kljub temu da je rekel, da bi z veseljem nadaljeval dvoboj. Glavno sodnico in nadzornika ATP Rolanda Herfela je celo skušal prepričati, naj nadaljujeta igro, vendar je bil klic izveden in dvoboja je bilo konec. Razplet dvoboja pomeni, da bodo Rubljovu odvzeli osvojeno denarno nagrado in točke za uvrstitev, pridobljene na turnirju, in da se ne bo ponovil lanski obračun za naslov, ko ga je premagal Danil Medvedjev.

Branilec naslova pomahal v slovo

Tega tokrat ne bo v finalu, saj ga je na predzadnji stopnički s 7:5, 6:3 po uri in 51 minutah premagal Francoz Ugo Humbert. Petindvajsetletni Francoz doslej še nikoli ni izgubil v finalu, dobil je vseh pet zadnjih obračunov, nazadnje pretekli mesec v Marseillu.

Humbert bo na ponedeljkovi lestvici ATP najvišje doslej, saj bo napredoval najmanj na 15. mesto, ob zmagi v finalu bi bil še mesto višje. Bublik pa bo po uvrstitvi v finale postal prvi Kazahstanec z uvrstitvijo med najboljših 20 na ponedeljkovi posodobljeni lestvici ATP. Če zmaga v finalu, bo 18. igralec sveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje