Koronavirus v tenisu: Pozitivna Shapovalov in Rubljov

ATP 27. Dec 20219:20 > 9:23
Foto: REUTERS/Christopher Pike

Kanadski teniški igralec Denis Shapovalov je prek družbenih omrežij sporočil, da je bil ob prihodu v Sydney, kjer naj bi od 1. do 9. januarja nastopal na pokalu ATP, pozitiven na novi koronavirus. Kot je dejal 14. igralec sveta, so njegovi bolezenski simptomi blagi, na igrišča pa se bo vrnil takoj, ko bo to mogoče.

Z enakimi težavami se sooča tudi Andrej Rubljov. “Trenutno sem v Barceloni in na žalost sem pozitiven na okužbo s covidom-19. Imam blage simptome,” je sporočil 24-letni Moskovčan. “Sem v izolaciji in se držim vseh protokolov pod nadzorom zdravnikov.”

“Kot veste, sem v celoti cepljen in sem se pripravljal na turnirje – ATP pokal in odprto prvenstvo Avstralije,” je nadaljeval. “Zdaj moram okrevati in v Melbourne bom šel šele, ko bo varno za vse.”

“Zelo sem vznemirjen in zaskrbljen zaradi tega, kar se dogaja,” je dejal teniški igralec. “Poskrbite zase in za ljudi okoli sebe. Čim prej se bom vrnil na igrišča.”

Foto: AP Photo/Elise Amendola

Peti igralec, ki je nastopil Abu Dabiju

Rubljov je tako že peti okuženi igralec, ki je nastopil na revialnem turnirju v Abu Dabiju sredi meseca, pred njim so bili pozitivni tudi Španec Rafael Nadal, kot rečeno, Shapovalov, Švicarka Belinda Benčič in Tunizijka Ons Jabeur.

Komentari

Vaš komentar