Misterij izginotja italijanske zvezdnice buri duhove

ATP 13. Maj 202413:00 0 komentarjev
Camila Giorgi
FOTO: Guliverimage

V le nekaj dneh smo od informacije o upokojitvi teniške igralke Camile Giorgi prišli do vprašanja: "Kje Italijanka sploh je?" Mediji pri zahodnih sosedih namigujejo na izogibanje davčnim obveznostim.

Novica o upokojitvi je bila plod objave na spletni strani Mednarodne agencije za integriteto v športu (v nadaljevanju ITIA), kjer je od torka, 7. maja, Camila Giorgi priglasila svoj profesionalno-športni konec.

Predvsem zato, da je Agencija ne more več testirati na doping oziroma ji ni potrebno redno sporočati svoje lokacije, kamor bi jo osebje z ITIA prišlo obiskat za odvzem vzorca krvi/urina. Prijava ima očitno globlji pomen, saj se je s tem Giorgi rešila zasledovalcev, ker pa že dolgo nič ni objavila na svojih družbenih omrežjih, dejansko nihče ne ve, kje je.

Po marcu se je vdrla v zemljo

Na telefon se ona ali družinski člani na čelu z očetom Sergiom in bratom Amadeusom ne oglašajo niti italijanskim medijem niti kapetanki reprezentance Tatiani Garbin, še manj pa ljudem s krovne organizacije ženskega tenisa WTA.

Camili je obleke kreirala in šivala mati Claudia. V ta namen je družina zagnala blagovno znamko Giomila. Oče Sergio, sicer rojen v Argentini judovskim staršem, je svoji hčerki med kariero pomagal kot trener, menedžer in še kaj.

Na telefon ali kakorkoli drugače Giorgi niso uspeli priklicati niti pri Italijanski zvezi za tenis in padel (FITP). Garbin je za Gazzetto dello Sport na to temo pred dnevi dejala: “Nisem je videla že nekaj mesecev, a ko sva se slišali, mi je dejala, naj nanjo ne računam, saj ima težave s stopalom.”

32-letna igralka iz Macerate se je sicer prejšnji teden pojavila na fotografiji z nekdanjo kolegico na WTA-turneji, naturalizirano Američanko Varvaro Lepčenko. To je njena zadnja sled, pa tudi v tem primeru ni nujno, da je bila fotografija dejansko posneta tik pred objavo.

View this post on Instagram

A post shared by Varvara Lepchenko (@varyka1)

Državno tožilstvo v Vicenzi je Giorgi obtožilo ponarejevanja potrdila o cepljenju proti novemu koronavirusu, a ta primer naj bi bil zaključen. Menda je njeno skrivanje pred roko pravice povezano bolj s tem, da se Camila izogiba plačevanju davkov.

Škoda projekta

To so za zdaj le hipoteze. Njena zadnja objava datira v marec, ko je (očitno) odigrala svoj zadnji profesionalni dvoboj in klonila proti Igi Świątek. Kjerkoli se že potika, predvsem upamo, da je z njo vse v najlepšem redu.

Navsezadnje je po koncu teniške kariere obljubila, da se posveti trženju blagovne znamke spodnjega perila. In bilo bi škoda, da gre ta projekt po gobe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!