Mlada Turkinja končala ljubljansko pot Tamare Zidanšek (VIDEO)

Tenis 16. Sep 202314:31 > 17:45 1 komentar

Na ženskem teniškem turnirju serije WTA Slovenija ne bo imela svoje predstavnice v finalu. Tamara Zidanšek je namreč na predzadnji stopnički morala priznati premoč nižjepostavljeni, komaj 21-letni Turkinji Zeynep Sönmez. Ta je po uri in 11 minutah obračun dobila s 6:2 in 6:3.

Tamara Zidanšek, ki zaseda 87. mesto na svetu, je s tem prekinila niz osmih zmag, ki jo je prejšnji teden pripeljal do zmage na turnirju enakega ranga v Bariju, ta teden v Ljubljani pa do uvrstitve med štiri najboljše.

Znani sta že zmagovalki turnirja dvojic. To sta Rusinja Amina Anšba in Američanka Quinn Gleason, ki sta bili v finalu boljši od Kolumbijke Yuliane Lizarazo in Britanke Freye Christie s 6:3, 6:4.

Jeza, žalost, nemoč

“Ni bilo fajn, saj sem čutila, da veliko stvari ni bilo v mojo prid. Tekmica je igrišče že poznala, jaz sem bila prvič na njemu. Pogoji so bili povsem drugi kot pretekle dni v Tivoliju. Hkrati sem čutila utrujenost od vseh odigranih partij v zadnjih dveh tednih, a kljub temu moram biti zadovoljna z doseženim v zadnjem obdobju,” je po porazu povedala Zidanšek, ki bo na novi razpredelnici napredovala med prvih 80 igralk na svetu.

Foto: Guliverimage

Bolj kritičen do organizatorjev in izvedbe turnirja je bil njen novi trener Blaž Kavčič. “Igrišče ni bilo primerno za igro. Verjamem, da so se organizatorji trudili in dali vse od sebe, a žal to ni koristilo Tamari oziroma njeni igri. Odboji žog so bili prenizki, ni mogla razviti svoje hitrosti in udarcev, hkrati pa se je zaradi lukenj v igrišču bala poškodbe. Brez dvoma je Tamara veliko boljša igralka, kot je to pokazal končni rezultat,” je dejal Kavčič.

V nedeljskem finalu ob 15. uri se bosta na Trgu republike pomerili Turkinja Zeynep Sönmez in Španka Marina Bassols, ki je bila boljša od Romunke Miriam Biance Bulgaru s 7:5 in 7:5.