Pred tremi meseci v rokah prvakov lige NBA, zdaj na Bledu

Košarka 16. Sep 202313:06 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Bled je danes obarvan košarkarsko. Na svetovno znanem jezeru je sobota namreč rezervirana za košarkarski turnir 3x3 za mlade. Ob tem bo en izmed vrhuncev dogodka predstavitev novega košarkarskega copata Luke Dončića, na ogled pa je postavljen pokal za prvaka lige NBA.

Organizatorji so na blejskem jezeru pripravili prav posebno kuliso: plavajoče košarkarsko igrišče. Na njem se bodo na mednarodnem turnirju pomerili mladi košarkarji iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Italije.

Dogodek se je začel z NBA ‘kliniko’, kjer je 25 otrok vadilo košarko pod okriljem trenerja iz severnoameriške lige NBA.

Obiskovalci na Bledu si lahko na lastne oči ogledajo pokal Larryja O’Briena, ki ga prejme prvak lige NBA. V letošnji sezoni sta ga v rokah držala tudi Vlatko Čančar in Nikola Jokić. 

Denver Nuggets
Foto: AP Photo/David Zalubowski via Guliverimage

Čančar je sicer postal četrti Slovenec z naslovom prvaka lige NBA. Pred njim je to uspelo Rašu Nesteroviću (2005), Benu Udrihu (2005, 2007) in Saši Vujačiću (2009, 2010).

Organizatorji so že včeraj zvečer sporočili, da se Luka Dončić dogodka ne bo udeležil. Bodo pa okoli 17. ure predstavili njegovo novo košarkarsko obutev: čevelj Air Jordan Luka 2 Bled.

Bled
Foto: Nik Bertoncelj

Sporočilo organizatorjev;

Fotogalerija:

Bled Bled
Foto: organizator
Bled Bled
Foto: organizator
Bled Bled
Foto: organizator
Bled Bled
Foto: organizator
Bled Bled
Foto: organizator
Bled Bled
Foto: organizator