Obupen prvi dan za Slovence v Melbournu

ATP 8. Feb 20219:37 0 komentarjev
Aljaž Bedene
Mike Owen/Getty Images

Navkljub nekaterim težavam se je v Melbournu vendarle začel prvi letošnji turnir za grand slam. Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Aljaž Bedene so že končali s svojimi nastopi.

Tamara Zidanšek je v prvem krogu OP Avstralije izgubila proti Zarini Dijas, ki je bila boljša s 6:2 in 7:5. Tudi Polona Hercog je z nastopi na prvem letošnjem grand slamu sklenila brez osvojenega niza, potem ko je proti Caroline Garcia izgubila s 7:6 in 6:3.

Brez zmage je ostal tudi najvišje uvrščeni slovenski igralec Aljaž Bedene. Aleksander Bublik je dobil prva dva niza s 6:4 in 7:5, v tretjem je Bedene uspel znižati na 1:1 (5:7), vendar je 45. igralec sveta znova slavil v četrtem nizu (6:4) in se veselil napredovanja. Kazahstanec je serviral kar 41 asov, Slovenec 15, boljši je bil pri winnerjih (62:51) in tudi pri izkoristku žogic za odvzem servisa. Bublika je izkoristil pet priložnostih od devetih, Bedene pa tri od devetih.

Od Slovencev na svoj nastop v posamični konkurenci čaka še Kaja Juvan, ki jo v torek čaka 15. igralka sveta Johanna Konta.

Uvodni dan se je od višje postavljenih igralcev opekel deseti nosilec Gael Monfils, ki ga je po petih nizih izločil Emil Ruusuvuori s 3:6, 6:4, 7:5, 3:6 in 6:3. Mihail Kukuškin se je samo v prvem nizu upiral lanskoletnemu finalistu Dominicu Thiemu (7:6, 6:2 in 6:3), medtem ko je Serena Williams za zmago proti Lauri Siegemund potrebovala manj kot uro (dvakrat 6:1), brez težav sta napredovali tudi Venus Williams (Kirsten Flipkens je odpravila s 7:5 in 6:2) in Naomi Osaka (Anastasijo Pavljučenko je odpravila s 6:1 in 6:2).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!