Plemenita poteza Novaka Đokovića

ATP 29. Jul 202210:10 > 10:39
AP Photo/Darko Vojinovic vio Guliver

Novak Đoković trenutno pridno trenira na betonskih igriščih blizu Herceg Novega v Črni gori. V ZDA in Kanadi najverjetneje sicer ne bo nastopil, je pa včeraj v javnost pricurljala novica, ki še dodatno potrjuje kako velik človek je prvi srbski "lopar".

“Nole” se je povezal z mladim teniškim igralcem Hamadom Međedovićem.

Igralec iz Novega Pazarja je pri 19. letih uvrščen že na 259. mesto na svetu, pred kratkim je v nemškem Lüdenscheidu osvojil svoj prvi turnir serije challenger v karieri, sicer pa je na profesionalni ravni letos zbral 41 zmag in 13 porazov.

Po fantastičnem uspehu v Nemčiji je Međedović spregovoril za srbske medije: “Veste kdo je bil prvi, ki mi je čestital? Odprem telefon in tam me pričaka več kot minuto dolgo zvokovno sporočilo Novaka Đokovića!”

“Medo”, kot ga kličejo prijatelji, je rojen julija 2003. Lani je zaradi covida izgubil tri mesece tenisa, izgubil pa je tudi deset kilogramov telesne teže, kar je upočasnilo njegov razvoj.

Njegov oče Eldin, je razkril podrobnosti pogovora z Đokovićem, ki sta ga imela na začetku lanskega leta: “Vse kar mora storiti Hamad, je trdo delo. Ostalo prepusti meni. ‘Edo’, tega ne počnem zato, da bi zaslužil, rad bi le pomagal. Kakšen človek sem, če ne prispevam k uspehu tistih, ki si to zaslužijo in ljubijo tenis? Ko bo Hamadu čez nekaj let uspelo, boste pa vi tisti, ki bost enekoga mlajšega vzeli pod svojo ‘perut’.”

Hamadu Međedoviću strokovnjaki obetajo bogato teniško kariero. Na pomoč mu je priskočil tudi Novak Đoković; Foto: Guliverimage

Eldin je za srbske medije priznal, da se je moral po telefonskem pogovoru, pri katerem je “Nole” obljubil kritje trenerja, fizioterapevta in potnih stroškov, moral kar uščipniti, da se prepriča, če slučajno ne sanja. To obljubo je lani tudi izpolnil.