Ples milijonov: kako se bodo odzvali pokrovitelji Đokovića?

ATP 19. Jan 202210:59 > 11:10 3 komentarji
Matthew Stockman/Getty Images

Za prvim teniškim igralcem sveta Novakom Đokovićem je po zapletih v Avstraliji eno najtežjih obdobij v življenju. A celotna saga za Srba še zdaleč ni zaključena, saj se želijo z njim sedaj pogovoriti tudi njegovi pokrovitelji.

Za nekatere tragičen junak, spet za druge popoln bedak. Novak Đoković je s prihodom na OP Avstralije in poznejšim neslavnih odhodom iz dežele kengurujev močno razdvojil svetovno javnost, podobnemu scenariju pa smo sedaj priča tudi pri njegovih pokroviteljih.

Po podatkih revije Forbes teniški as na leto zgolj od sponzorskih dogovor namreč zasluži kar 30 milijonov evrov, zato bi ga negativna publiciteta, ki ga je doletela v zadnjih tednih, lahko močno udarila po denarnici.

Po pisanju tujih medijev je za sestanek z njim že zaprosil proizvajalec oblačil Lacoste, ki Srbu vsako leto nameni kar osem milijonov evrov. “Z Novakom Đokovićem bomo stopili v stik v najkrajšem možnem času in pregledali dogodke, ki so ga spremljali v Avstraliji,” so v izjavi za javnost zapisali pri francoski znamki oblačil.

Kljub temu za Đokovića vse vesti le niso slabe, saj sta mu podporo izrekla tako ugledni švicarski proizvajalec ur Hublot kot tudi avstrijska banka Raiffeisen. “Ne moremo komentirati niti ene osebne odločitve. Hublo bo še naprej podpiral partnerstvo s številko ena svetovnega tenisa,” so sporočili Švicarji.

A njihova podpora bržkone nima neomejenega roka trajanja, situacija pa bi se lahko že kmalu postavila na glavo, če se necepljeni Đoković ne bo smel udeležiti tudi OP Francije in OP ZDA. Tudi zato bo zanimivo spremljati, kako se bodo v prihodnjih dneh odzvali preostali pokrovitelji, kot so Asics, Head, Peugeot in ostali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje