Za Nadala ni dvoma: Đoković je najboljši vseh časov

ATP 20. Sep 202316:34 1 komentar
Nadal morda še nekoliko raztegne svojo kariero; FOTO: Guliverimage

Čeprav je španski teniški igralec Rafael Nadal dejal, da bo sezona 2024 njegova zadnja, pa zadeva vendarle ni tako enostavna. Majorčan je v pogovoru za domače medije povedal, da namerava vztrajati vse dokler bo njegovo telo zdržalo, poleg tega pa se je navezal na debato o najboljšem vseh časov.

Med OP Avstralije je “Rafo” ustavila poškodba kolka, zaradi katere je manjkal na večini tekmovanj sezone ter bil prisiljen izpustiti preostale tri turnirje velike četverice.

Majorčan po operaciji uspešno okreva in načrtuje vrnitev na turnejo po točno enem letu premora, torej v Melbourne Parku januarja. Za španski časnik As je včeraj dejal, da morda prihodnje leto le ne bo njegovo zadnje. “Bomo videli, verjetno res zaključim, toda nikoli ne reci ‘nikoli’. Če se bom počutil dobro, potem imam tudi vero vase in v svoje sposobnosti. V primeru, da se bom počutil konkurenčnega in v tenisu užival … zakaj bi se potem takem omejeval? Nič na tem svetu ni 100-odstotno,” je vrata nadaljevanju kariere tudi po 37. rojstnem dnevu pustil priprta Nadal.

FOTO: Profimedia

Dodal je, da bi kljub navedenemu stavil na svojo upokojitev po olimpijskih igrah v Parizu. Španec trenutno na igrišču prav veliko časa še ne preživlja, je pa zato toliko bolj aktiven v telovadnici in pri aerobnem treningu. “Treniram dvakrat na dan, zjutraj na stezi in se popoldne večinoma razgibavam,” pravi 22-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice.

Ne želi si metati peska v oči

Novinar časnika As ni izpustil vprašanja o tem, kdo je po mnenju Rafe najveličastnejši teniški igralec vseh časov. “Številke pravijo svoje, statistika je jasna in tukaj je Novak Đoković boljši od vseh, tudi od mene. Nisem tak egocentrik, da bi karkoli zakrival ali si zatiskal oči pred resnico. Obstajajo pa različni okusi, navdih, naklonjenost različnim slogom in osebnostim, zaradi česar smo igralci nekaterim všeč, drugim spet ne,” je na to temo povedal Nadal.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images

“Vsak lahko naplete zgodbo, kako bi jaz osvojil več Slamov, če ne bi bil toliko poškodovan. Đokoviću čestitam za vse, kar je dosegel in kar še zmeraj ustvarja, s tem nimam nikakršnih težav in zaradi tega nisem čisto nič bolj frustriran. To sem rekel že tedaj, ko sem imel naslovov največ, ko sva bila izenačena in za tem še zmeraj stojim. Sem pomirjen s tem, kar sem dosegel,” je dejal športnik iz Manacorja.