Grozljiva tragedija prizadela teniški turnir – oglasila sta se Nadal in Đoković

Tenis 28. Okt 202314:34 2 komentarja
Acapulco
Foto: Profimedia

Mehiški Acapulco je sredi tedna prizadel orkan Otis. Na svoji poti je uničil tudi teniški stadion, kjer so se najboljši igralci sveta nazadnje merili konec februarja in začetek marca letos. S fotografijami opustošenja in besedami podpore sta se na družbenih omrežjih med drugimi oglasila tudi Novak Đoković in Rafael Nadal.

Priljubljeno mehiško letoviško mesto Acapulco na obali Tihega oceana je v sredini tedna opustošil orkan Otis. Zahteval je najmanj 27 smrtnih žrtev, ogromno škode pa je pustil tudi na tamkajšnji infrastrukturi.

Kot razkrivajo fotografije, je ob vremenski ujmi ’nastradal’ tudi tamkajšnji teniški stadion. Prizorišče tradicionalnega turnirja ATP 500 februarja oziroma marca je povsem neprepoznavno, žalostne novice iz Srednje Amerike pa so razžalostile tudi dva najboljša teniška igralca vseh časov.

Novak Đoković, prvi igralec sveta je poobjavil zapis organizatorjev, Rafael Nadal pa se je odzval z besedami: “Žalostno je videti fotografije uničenja zaradi orkana Otis. Kjer sem tolikokrat igral. Pogum in moč vsem v Acapulcu,” je zapisal Španec. Srb tega turnirja ni osvojil nikoli, Nadal pa je bil najboljši trikrat.

Acapulco
Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje