Reprezentančni dvoboj v Kopru pospremila tudi družina Milić (FOTO)

Košarka 15. Apr 202320:01 0 komentarjev
Marko in Vesna Milič; FOTO: Aleš Fevžer

Srečanje kvalifikacij za preboj med elitno svetovno 12-terico Pokala Billie Jean King med Slovenijo in Romunijo si je ogledal tudi nekdanji košarkar Marko Milić s svojo ženo Vesno.

Razlog je seveda vpletenost njune hčerke, Ele Nale Milić. Trenutno najboljše uvrščena slovenska teniška mladinka na igriščih ŠC Bonifika sicer ni dobila priložnosti za nastop, je pa zato bila del ekipe kapetana Andreja Kraševca, ki lovi zgodovinski preboj na zaključni turnir reprezentančnega tekmovanja.

Fotogalerija:

Slovenska ženska reprezentanca; FOTO: Aleš Fevžer
Vesna Milič s Kajo Juvan; FOTO: Aleš Fevžer
Ela Nala Milič, FOTO: Aleš Fevžer
Zakonca Milič; FOTO: Aleš Fevžer
Zakonca Milič (zgoraj); FOTO: Aleš Fevžer
Ela Nala Milič (levo); FOTO: Aleš Fevžer

Članica slovite teniške akademije Piatti je pri sedemnajstih letih 63. mladinka sveta. Poleg Nine Potočnik, Pie Lovrič in Žive Falkner je Ela Nala na igrišču pustila glasilke v vlogi navijačice.

Njen oče, ki Luko Dončića spremlja kot pomočnik ekipe v Dallasu, je bil tako v petek kot soboto za vseh pet tekem prisoten ob igrišču in glasno spodbujal dekleta.

Za Sportklub je povedal, da uživa dopust: “Zdi se mi primerno podpreti slovenska dekleta in jim pomagati do uspeha.” Milić nam je potrdil, da bo čez nekaj mesecev del odprave Košarkarske zveze Slovenije za svetovno prvenstvo v Aziji.

Mundobasket bodo med 25. avgustom in 10. septembrom gostile Indonezija, Filipini in Japonska. Slovenija bo tekme skupinskega dela odigrala na Okinavi (Japonska).

Študentka v ZDA

Ela Nala ima starejšo sestro Taro, ki tenis igra za univerzo Purdue. Najmlajša sestra, 11-letna Mila Ana, pa stopa po očetovih stopinjah in trenira košarko pri kranjskem Triglavu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!