Slovenci dobili zahtevnega tekmeca v boju za obstanek

ATP 20. Sep 202317:53 1 komentar
FOTO: Tenis Slovenija

Slovenska teniška reprezentanca se bo v boju za obstanek v II. svetovni skupini Davisovega pokala merila proti Kitajski. Slaba novica je ta, da bodo varovanci Grege Žemlje igrali v gosteh. To je določil današnji žreb Mednarodne teniške zveze v Londonu.

Ker podlago, na kateri se tekme igrajo, izbira država gostiteljica, bodo Slovenci bržčas srečo iskali na betonskih igriščih.

Kitajska ima kljub nastopanju v tretjerazrednem svetovnem tekmovanju zavidljivo zasedbo. Če bodo prišli vsi najboljši fantje, Slovence čaka težko delo proti Zhizhen Zhangu (60. na ATP lestvici), Yibing Wuju (98.) in Yuncheng Shangu (158.). Slovenija je minuli teden v II. svetovni skupini z izidom 2-3 v zmagah izgubila proti Luksemburgu, Kitajska pa je v kvalifikacijah za preboj v prvo skupino najprej spomladi z 0-4 izgubila proti Brazilcem, potem pa čez vikend v Meridi z rezultatom 1-3 klonila še proti Mehičanom.

Opogumljajoče je vsaj dejstvo, da na obe reprezentančni akciji niso prišli v popolni postavi. Tekme bo Kitajska – mesto prizorišča bo znano naknadno – gostila na začetku februarja 2024. Če Slovenija zmaqa, obstane v II. svetovni skupini, če pa izgubi, sledi selitev v III. svetovno skupino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje