Po hudi nesreči konec kariere za člana Jumbo-Visme

Kolesarstvo 20. Sep 202317:07 2 komentarja
Van Hooydonck
Van Hooydonck. Foto: profimedia

Nathan Van Hooydonck in ekipa Jumbo-Visma sta sporočila, da Belgijec po hudi prometni nesreči, v katero je bil udeležen, končuje svojo profesionalno kolesarsko kariero.

“Zavedam se, da sem imel veliko sreče. Stvari bi se lahko drugače končale, če ne bi hitro dobil pomoči. Zdaj sem bolje, a vseeno je moje kolesarske kariere konec,” je zapisal Van Hooydonck. 27-letnik je včeraj dobil notranji defibrilator, ki mu bo v prihodnosti pomagal pri težavah s srcem.

Po temeljitem testiranju so Van Hooydoncku v torek prejšnji teden namreč diagnosticirali anomalijo srčne mišice, ki je povzročila motnjo. Ta je skoraj zahtevala njegovo življenje.

Kaj se je zgodilo?

Po poročanju belgijskih medijev je 27-letnik čakal na križišču v kraju Kalhmthout severno od Antwerpna, na sovoznikovem sedežu pa je sedela njegova noseča žena. Med čakanjem v križišču naj bi mu postalo slabo, zaradi česar je nenamerno pospešil.

Posledično je trčil v pet drugih vozil na drugi strani križišča. Po informacijah nizozemske ekipe naj ne bi utrpel hujših poškodb.

“Zdaj se bom osredotočil na družino in prihajajoče očetovstvo. Z mojo ženo Alicio je vse v redu, pričakujemo rojstvo otroka. Misel na to mi pomaga v težkih trenutkih,” je še zapisal Belgijec.

Zaradi težav s srcem je kolesarsko kariero pred začetkom sezone končal tudi Jan Polanc.

Van Hooydonck
Na Van Hooydoncka so se spomnili njegovi ekipni kolegi na dirki po Španiji. Foto: profimedia