Tamari Zidanšek godi nadmorska višina Julijskih Alp (VIDEO)

Tenis 6. Apr 202323:46 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Tamara Zidanšek se je drugič v tej sezoni prebila vsaj do četrtfinala na turnirjih serije WTA. V kolumbijskem glavnem mestu Bogotá, na nadmorski višini 2600 metrov, je po dveh podaljšanih igrah izločila Švedinjo Mirjam Björklund.

Konjičanka je v obeh “tie-breakih” slavila z izidom 7-3.

Potrebno je poudariti, da je zmago v prvem nizu že skoraj odmislila, a se po zaostanku 2:5 in dveh neuspešnih serviranjih za niz Švedinje nekako vrnila med “žive”.

Björklund je v tej fazi tekme naredila veliko število napak, neizsiljenih se je na koncu pri njej nabralo za kar 45, “winnerjev” pa recimo enkrat manj (22).

Da kakovost tenisa ni bila na najvišji ravni, priča tudi podatek o razmerju pri Tamari. Slednja je tekmo zaključila z le 14 neubranljivimi udarci in 32 neizsiljenimi napakami. Kar šteje, je zmaga in potencialna vrnitev med najboljšo stoterico na WTA lestvici, ki si jo bo Štajerka prislužila z morebitno zmago v četrtfinalu.

Zaključna točka srečanja:

Tam jo za nagrado čaka 21-letna Američanka Peyton Stearns, ki je bila danes s 6:4 in 6:1 boljša od Rusinje Jeline Avanesjan. Če bo Zidanšek preskočila tudi petkovo oviro, jo v boju za finale Bogote čaka zmagovalka rusko-španskega duela med Kamilo Rahimovo in Saro Sorribes Tormo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!